ωραίο το σχέδιο και η περιγραφή καλλίτερη και από επαγγελματία θυμίζει Θουκυδίδη λόγου της περιεκτικότητας πολλών σε λίγες γραμμές. Περίπου το ίδιο σύστημα έχω και εγώ, αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το τι γίνετε με την γείωση γιατί μόλις την συνδέω πέφτει η ασφάλεια, και ετσι σύνδεσα χωρίς γείωση όπως φαίνεται και στο σχέδιο σου.
3 Comments
όχι αναφέρομε στην γείωση του inverter δεν μπορώ να την συνδέσω γιατί ενώ όταν δουλεύει απο την μπαταρία και το PV είναι εν τάξει όταν γυρνάει στην ΔΕΗ πέφτει η ασφάλεια. Βγάζω εκτός την γείωση και από τα δυο inverter και είναι εντάξει, μετράω τάση μεταξύ γείωσης και φάσης 110v και το ίδιο μεταξύ γείωσης και ουδετέρου μόνο κατά την διάρκεια που είναι greet by pass.
Δεν υπάρχει διαρροή το βλέπω στα νεα αυτοματάκια wifi που έχω (την μετράν).
Αν στο δικό σου inverter είναι συνδεδεμένη η γείωση τότε κατι συμβαίνει με τα δικά μου.
ευχαριστώ για τον χρόνο σου
Καλησπέρα, δεν τα έχω συνδεσει με γείωση τα inverter μου, οπότε δεν ξέρω πώς ανταποκρίνονται σε αυτή τη συνθήκη. Αυτό που σίγουρα συμβαίνει στη δική μου περίπτωση είναι πως όταν αποσυνδέεται η μπαταρία για οποιοδήποτε λόγο (είτε γτ κλείνω το διακόπτη, είτε γτ κλείνουν οι μπαταρίες από το BMS λόγω χαμηλής τάσης για προστασία), πέφτει η ασφάλεια του ρελέ διότι όταν συνδέεις παράλληλα τα inverters, η μπαταρία είναι απαραίτητη. Δε δουλέυουν χωρίς μπαταρία. Άρα δες μήπως όταν εναλλάσσεις μπαταρία με δίκτυο, οι μπαταρίες σου έχουν ακόμα 'ψωμί' και δεν κόβουν από το BMS. Εναλλακτικά δοκίμασε να πας σε grid by pass με φορτισμένες μπαταρίες, να δεις αν πεφτει το ρελέ.
ευχαριστώ και πάλη για τον χρόνο σου. Μου έδωσες την βασική πληροφορία οτι δεν συνέδεσες γείωση. Πρέπει να υπάρχει τρόπος σύνδεσης για ασφάλεια. οι Αμερικάνοι βάζουν μετασχηματιστή για απομόνωση κάτι που είναι απαραίτητο για αυτούς λόγο των 110 v. Παρεμπιπτόντως να πώ οτι χωρίς το ινβέρτερ το σπίτι έχει διακόπτη ηλεκτροπληξίας και δουλεύει κανονικά, χωρίς διαρροή. αυτό που γράφεις για την μπαταρία ισχύει. ευχαριστώ και πάλη και αν έχουμε νεότερα ας επανέλθουμε.