Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
Santa Clown

Καλημέρα σε όλους, θα ήθελα να ρωτήσω σχετικά με την μυρωδιά. Αρχικά πηρα λάστιχο υψηλής πίεσης, αυτό επηρεάζει κάπως; Δεύτερον όταν οταν είναι αναμμένη και παω ακριβώς απο πανω μαζί με τον ζέστο αέρα μυρίζει και υγραέριο. Τι λάθος μπορεί να έχω κάνει; Ο ρυθμιστής πιεσης αναγράφει 2kg/h ,εχει σημασια; Σας ευχαριστω εκ των προτερων.

Όνομα χρήστη

1 Απάντηση

dimitrios_k36

Δεν ξέρω τι ακριβώς έχεις πάρει θα σου πω τι θέλεις, 1 μέτρο λάστιχο για υγραεριο μίγμα βουτανιο προπανιο , Φ8 εάν θυμάμαι καλά, 1 ρυθμιστή χαμηλής πίεσης ο οποίος να είναι ρυθμιζόμενος 1kg/h 20÷60mbar, πρέπει να κάνεις έλεγχο διαρροής με αφρό σαπουνιού κάτι δεν έχεις κάνει σωστά. Στην δική μου ο ρυθμιστής είναι τέρμα αριστερά

12 Σχόλια

Santa Clown

αρχικά ευχαριστώ πολυ για την ανταπόκριση, έχω πάρει φιάλη egas easy της eko σε περιπτωση που την γνωρίζεις, μου δώσαν και ρυθμιστή που αναγράφει 2kg/h 30mbar, το ότι ειναι 2kg αντι για 1 πιστευεις κάποιο ρολο? Συγνώμη που ρωταω απλα δεν εχω ιδέα. Οσον αφορα το μίγμα δεν γνωρίζω,μου είπαν οτι εχει 70% προπανιο . Έκανα ελεγχο και δεν ειχε φουσκάλες, δεν ξέρω βέβαια κατα ποσο σωστα την έκανα.

Santa Clown

επισης ισως δεν εχει σημασια το λαστιχο ειναι 60 cm υψηλης και γραφει high pressure πάνω. δεν ξέρω αν επηρεάζει κάπως.

dimitrios_k36

Χρησιμοποιώ την κλασσική μπλε της petrogaz, οπότε υποθέτω πως αυτή η φιάλη που έχεις δεν είναι με φλάντζα αλλά απλά κουμπωτή όπως της coral gas, το λάστιχο δεν νομίζω πως έχει θέμα κι ας είναι υψηλής, το ότι ο ρυθμιστής είναι 30 mbar είναι επίσης οκ, είναι μίγμα προπανίου βουτανιου επίσης οκ, Δεν μπορώ να σου πω για τον ρυθμιστή αν και είναι χαμηλής δεν νομίζω πως φταίει αυτό, έχεις σφίξει καλά το λάστιχο και στις 2 μεριές με τον σφιγκτηρα? Έκανες έλεγχο και στις 2 μεριές, πάρε 1 μπουκαλάκι βάλε υγρό σαπούνι με νερό χτύπα φραπέ πάρε τον αφρό στο χέρι και βάλε όπου έχει ενώσεις και άνοιξε μπουκάλα, εάν δεις φυσαλίδες το διορθώνεις, η φλόγα στον καυστήρα πρέπει να βγαίνει στην βάση και όχι ψηλά από την βάση

Santa Clown

Ναι τα έσφιξα πολυ και νομίζω πως τα εβαλα οσο πιο βαθιά γινόταν, παρολα αυτα αυτα άυριο θα κανω αυτο που μου ειπατε με τον αφρό για να σιγουρευτώ οτι δεν υπάρχει διαρροή. Σε περίπτωση που υπάρχει θα το φτιάξω αλλιώς θα αλλαξω μπουκαλα και ρυθμιστή και θα παω στην coral gas prime που ολοι προτείνουν. Οσον αφορα την φλόγα φτάνει ενα εκατοστό πανω απο την βαση της πλακετας. Σας ευχαριστω και παλι για την βοήθεια.

dimitrios_k36

Εάν η φλόγα ξεκινάει από την βάση του καυστήρα είσαι οκ, εάν όμως αιωρείται πιο πάνω από αυτόν τότε πρέπει να την κατεβάσεις προς τα κάτω, εάν δεν σου κάνει κόπο όταν επιλύσεις το πρόβλημα γράψε μια απάντηση εάν θέλεις

Santa Clown

Φυσικά, επίσης θα συμπληρώσω και στημ αξιολόγηση μου ώστε να βοηθήσει και άλλους μη γνώστες οπως εμένα. Πάντως εκανα τον ελεγχο με τον αφρο οπως μου προτεινατε και δεν υπήρχε διαρροή απο καμία πλευρα, οπότε μάλλον σχετίζεται με τον ρυθμιστή της φιάλης. Όταν τελειώσει η φιάλη θα την επιστρέψω και θα παρω τήν αλλη με τον σωστό ρυθμιστή.

Giannis_Makrynoris

Επειδή κι εγώ ετοιμάζομαι για αγορά σόμπας, βρήκα έναν ρυθμιστή χαμηλής πίεσης του οποίου τα χαρακτηριστικά είναι Ρυθμιστής υγραερίου χαμηλής πίεσης 1000gr/h
Πίεση εξόδου 28-30mbar

Είναι καλά; Βρήκα και λίγο φτηνότερους στα 1.5kg/h και 30mbar. Κάνει τόση διαφορά στην κατανάλωση σε σχέση με τον 1kg/h;

dimitrios_k36

Η μέγιστη κατανάλωση σου στην τρίτη βαθμίδα θέρμανσης είναι περίπου στα 310 gr/h άρα με 1kg/h και 30mbar είσαι οκ.

Giannis_Makrynoris

OK σε ευχαριστώ. Παρήγγειλα την Thermogatz TG-FLD τελικά. Να δούμε στη χρήση τι θα λέει

dimitrios_k36

Καλές γιορτές, προσωπικά με άφησε απόλυτα ικανοποιημένο και οι άνθρωποι της thermogatz στην βόρεια Ελλάδα ήταν πολύ εξυπηρετικοί.

Giannis_Makrynoris

Καλή χρονιά με υγεία. Αρχικά, να πω ότι όταν πήγα να συναρμολογήσω τη σόμπα, διαπίστωσα ότι από τη συσκευασία της έλειπε το σετ με τις βίδες της (ενώ υπήρχε το κατσαβίδι μέσα) με αποτέλεσμα να γίνει ένα τηλεφωνικό μπρος-πίσω με το κατάστημα, από το οποίο μου είπαν ότι όλα τα προϊόντα τους έρχονται συσκευασμένα απο την εταιρεία κι ότι από εκεί θα ήρθε ελλιπής η συσκευασία στο κατάστημα. Με τα πολλά, την επόμενη ημέρα μου έστειλαν ένα νέο σετ με βίδες που προφανώς έβγαλαν από άλλη συσκευασία.
Τώρα, ως προς τη χρήση της μετά από 1 μήνα που την έχω, θα πω ότι κάνει τη δουλειά της. Στην 1η σκάλα, κρατάει μια θερμοκρασία σε δωμάτιο περίπου 25 τ.μ. κλείνοντας την πόρτα για απομόνωση και διατήρηση της θέρμανσης. Και μιλάω για δωμάτιο που έχει κουφώματα αλουμινίου στα παράθυρα, γιατί σε άλλο παλαιότερο δωμάτιο με πιο κακή μόνωση, σίγουρα θα υπάρχει περισσότερη απώλεια θερμότητας. Πάντως σε συνδυασμό με αφυγραντήρα κάνει ακόμα καλύτερη δουλειά.
Από ένα σημείο και μετά, ειδικά αν έρχεσαι από άλλο δωμάτιο, νιώθεις αρκετά έντονη τη μυρωδιά υγραερίου στον χώρο (μετά βέβαια από έλεγχο για διαρροές κατά την τοποθέτηση της μπουκάλας). Σίγουρα χρειάζεται κάθε τόσο να αερίζεται λίγο το δωμάτιο για να φεύγει κάπως η μυρωδιά, γιατί ακόμα και να βρίσκεσαι για ώρα στο δωμάτιο και έχεις συνηθίσει ήδη τη μυρωδιά, πάλι κάπου τη διακρίνεις κάπως έντονη στην ατμόσφαιρα αν δεν αερίσεις το δωμάτιο. Ειδικότερα προς το τέλος του υγραερίου στη μπουκάλα.
Πάντως, μια 10κιλη μπουκάλα με χρήση για περίπου 4-5 ώρες (ή και λιγότερο) την ημέρα στην 1η σκάλα (με ρυθμιστή χαμηλής πίεσης 1000gr/h και πίεση εξόδου 28-30mbar), το υγραέριο κράτησε περίπου 20 μέρες.

Όνομα χρήστη