υπερθερμαινεται το τηλέφωνο;
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
2 Απαντήσεις
Αν θερμαίνεται λέει...Και μη χειρότερα.
Άκουσα Youtube ένα τέταρτο και κάποια στιγμή χτύπησε το τηλέφωνο και πήγα να το πιάσω είχα την εντύπωση ότι έπιανα το κοτόπουλο από το φούρνο που είναι έτοιμο με τις πατάτες.Το κλασικό πρόβλημα του SD.
Καλησπέρα, η απάντηση δεν είναι απλή θα έλεγα. Από τη μια πλευρά, ναι ζεσταίνεται σαν κινητό λόγω του Snapdragon 8 Gen 1 που είναι αρκετά απαιτητικός σε ενέργεια και θερμαίνεται εύκολα, αλλά αυτό ισχύει σε όλες τις ναυαρχίδες με αυτόν τον flagship επεξεργαστή. Επιπλέον διαθέτει σύστημα ψύξης το κινητό, αρκετά καλό θα έλεγα, και σε βίντεο που είδα Drain Test που συναγωνιζόταν με πολλά άλλα ήταν σε παρόμοιες θερμοκρασίες με τα περισσότερα άλλα και πολλές φορές χαμηλότερα (από OnePlus 10 Pro, Mi 12 Pro) αλλά σίγουρα όχι τόσο κρύο όσο Iphone 13 Pro Max και λίγο πιο ζεστό από S22 Ultra με Exynos επεξεργαστή.
Εν κατακλείδι, και από τη δική μου χρήση (δεν έχω παίξει βέβαια παιχνίδια) θα έλεγα ότι δεν έχει πρόβλημα με θερμοκρασίες, τρέχει πάντα λίγο πιο ζεστό (γύρω στους 33 με 36 βαθμούς κελσίου σε απλά πράγματα αλλά είναι και καλοκαίρι) και ζεσταίνεται λιγάκι παραπάνω ειδικά όταν χρησιμοποιείς την κάμερα όπως βίντεο 4k 60fps όπου ανεβαίνει κοντά στους 40 νομίζω. Αλλά με το που σταματάς να το χρησιμοποιείς πέφτει πολύ γρήγορα η θερμοκρασία λόγω της ψύξης. Απλώς όταν λειτουργεί απαιτητικά ο επεξεργαστής τότε ζεσταίνεται. Τέλος, να σημειωθεί ότι με την επίσημη θήκη (αυτή που περιλαμβάνεται στο κουτί) επειδή δεν καλύπτει τα πλαϊνά του κινητού αλλά μόνο τις γωνίες, κι επειδή το κινητό έχει πλαίσιο (frame) από αλουμίνιο, όταν ζεσταίνεται το κινητό το αλουμίνιο είναι καλός αγωγός της θερμότητας οπότε ζεσταίνεται το αλουμίνιο (πιο πολύ από το πλαστικό) κι έτσι όταν το ακουμπάς (αφού δεν καλύπτεται από τη θήκη) ζεσταίνεται το χέρι και σου δίνει την αίσθηση ότι είναι πιο ζεστό απ' ό,τι πράγματι είναι. Γι' αυτό προτείνω να πάρεις και μια 2η θήκη π.χ. από Ebay που να καλύπτει ολόκληρο το κινητό για όταν θες. Εγώ τουλάχιστον αυτό σκοπεύω να κάνω.