Γιατί η σόμπα μυρίζει καυσαέριο τι πρέπει να έχω κλειστό;
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
2 Απαντήσεις
Οριζόντια σωλήνα έχω μια κάθετα έχω μια μέσα και έξω τέσσερις. Μία στρογγυλη μέσα μια γωνιά έξω και ταφ ψηλά; τι άλλο να κάνω. Πριν την ανάψω την έκαψα έξω μαζί με την εσωτερική σωλήνα και την στρογγυλη τέσσερις ώρες ντουμανι. Γιατί...
Την πρώτη φορά πρέπει να την ανάψεις σε εξωτερικό χώρο ή έστω με πόρτες-παράθυρα ανοιχτά για να καούν οι μπογιές.
Αν σου βγάζει καπνό κατά τη λειτουργία τότε κάτι φταίει και δεν τραβάει η καμινάδα: Δουλεύει ο απορροφητήρας ταυτόχρονα; Έχεις μεγάλο μήκος σε οριζόντιες σωληνώσεις; Δεν έχεις βάλει αρκετούς κατακόρυφους σωλήνες; Μειώνεις τη διατομή των σωλήνων; (Αν δεν είναι καινούργια) το υαλόνημα περιμετρικά της πόρτας στο θάλαμο καύσης μήπως θέλει αντικατάσταση;
Τα πιο πρόχειρα που μου έρχονται...
3 Σχόλια
Στους σωλήνες έχεις ακριβώς το ίδιο στήσιμο που είχα κάνει κι εγώ. Αν η καμινάδα βγαίνει ψηλότερα από τη σκεπή σου τότε είσαι ΟΚ από εκεί.
Αν έχεις ελέγξει όλα αυτά στην προηγούμενη απάντησή μου (ξέχασα να αναφέρω να ελέγξεις ότι (α) είναι ανοιχτό το ντάμπερ στην έξοδο της σόμπας- η πεταλούδα εκεί που κουμπώνει ο πρώτος σωλήνας, (β) οι οριζόντιοι σωλήνες δεν έχουν αρνητική κλίση - δεν κατηφορίζουν δλδ προς την έξοδο), μετά μήπως την ανάβεις λάθος; Στο άναμμα πρέπει να ξεκινήσεις με δυνατή φωτιά (δλδ με λεπτά ξερά ξύλα που θα καούν γρήγορα) για να ζεσταθεί η καμινάδα και να βελτιωθεί ο ελκυσμός της (όσο πιο ζεστή τραβάει καλύτερα). 2ον, δώσε περισσότερο αέρα στο άναμμα - άσε ελαφρά ανοιχτή την πόρτα του θαλάμου καύσης μέχρι να πάρει καλά η φωτιά (με επίβλεψη εννοείται).
Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο, αν δεν είναι κάτι από όλα αυτά μάλλον πρέπει να το δουν από το κατάστημα που την πήρες.
Το ταμπερ το έχω μόνιμα ανοιχτό. Ή οριζόντια σωλήνα είναι σχεδόν αλφαδια μια έχω. Τον αέρα τον έχω ανοιχτό. Μήπως έχει κανένα κλαπετο καυσαερίων και δεν το βλέπω
Το ντάμπερ παίζει το ρόλο κλαπέτου ;) Αν είσαι ΟΚ εκεί, δεν έχει κάτι άλλο, εκτός αν έχεις πάρει σωλήνα με δικό της ντάμπερ (θα το ήξερες).
Λυπάμαι, δε μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο.