What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
Vasilis_Stergiou79

Καλησπέρα έχω μητρική :Gigabyte B550 Aorus Elite AX V2 rev. 1.0 Wi-Fi Motherboard ATX με AMD AM4 Socket και κάρτα γραφικών: MSI GeForce RTX 4070 Super 12GB GDDR6X Ventus 2X OC Κάρτα Γραφικών , ο επεξεργαστής αυτός με καλύπτει για να αξιοποιήσω τη κάρτα σε πολύ καλό επίπεδο όπως 2κ gaming ή καλύτερα να πήγαινα σε Ryzen 5 7600X ;

Username

3 Replies

pandiam13

μπορώ να σας ρωτήσω κάτι? αξίζει 5800x3d ή 5700x3d για αγορά?

1 Comment

Vasilis_Stergiou79

Η διαφορά επιδόσεων δεν αξίζει την διαφορά τιμής σίγουρα .
Ο 5700x3d είναι σχεδόν στη μισή τιμή τώρα σε σχέση με 5800x3d που παρά την έκπτωση στοιχίζει 400 σχεδόν ευρώ.
Έχουν ίδια μνήμη cashe για τα παιχνίδια και απλώς ο 5800x3d μπορεί να πιάσει λίγο καλύτερες συχνότητες από άποψη ταχύτητας στην καθημερινή χρήση καθώς πιάνει μεταξύ 3,4ghz-4,5ghz αντί 3ghz-4.1ghz στην περίπτωση του 5700x3d.
Το σκεφτόμουν και εγώ καιρό , καθώς η μητρική υποστηρίζει μέχρι και 5800x3d ως καλύτερη επιλογή για gaming και χρησιμοποιώ τώρα τον 5700x τον απλό combo με rtx 4070 super με τον οποίο είμαι υπερευχαριστημένος.
Οπότε εάν είσαι ανάμεσα σε αυτούς τους 2 καλύτερα 5700x3d για την πολύ καλή αναλογία σχέσης στην τιμή και απόδοση overall.

Username
RadyMan

Πουλα τον και πήγαινε στον 5800x3d που θα δεις διαφορα μεγάλη στα fps λόγο της μεγάλης cache. https://www.techspot.com/articles-info/2592/bench/1440p.png
Όπως βλέπεις σε 50 games είναι λίγο πιο αργος στα 2k η αλλιώς 1440p gaming. Απλά βγάζεις 5700 βάζεις 5800x3d και τέλος. Είναι η πιο φτηνή λύση για να σε βγάλει αλλα 2-3 χρονια.
Και ναι δεν χρειάζεται να αλλάξεις ψυχτρα απλά θα βάλεις νέα παστα :)

3 Comments

Vasilis_Stergiou79

Το θέμα μου είναι να μην υπάρχει bottleneck γιατί οι επεξεργαστές έχουν διαφορά όπως βλέπω χρηματικά.

MikeSisma

To pc-builds γράφει ο,τι του κατέβει. Δεν είναι αξιόπιστο.

Στο παρακάτω βίντεο μπορείς να δεις ότι σε ανάλυση 1440p και με τα γραφικά στο τέρμα υψηλό, δεν υπάρχει κανένα bottleneck. Η κάρτα δουλεύει στο 98-99% .
Μονάχα στο Spiderman, στο GTA και στο Valorant υπάρχει bottleneck. Στο Valorant ο,τι επεξεργαστή κι αν βάλεις θα έχεις bottleneck.
Ίσως ισχύει το ίδιο και για το GTA.

https://www.youtube.com/watch?v=9lyGouXsIxs

Username
vagman_tech

Πιστεύω πως ναι, 100% σε καλύπτει. Ακόμη και να μην σε καλύπτει στο 100% και παρατηρήσεις σε κάποιο συγκεκριμένο παιχνίδι bottleneck λύνεται με ένα overclock και μια καλή αερόψυξη, αν δεν έχεις ήδη δηλαδή. Έχω αντίστοιχο build με παλαιότερα μέρη: Ryzen 7 3700X 3.6GHz ο οποίος φτάνει τα 4+ Ghz με μια NZXT X63 AIO, RTX 2080 και οθόνη 2k Ultrawide. Στο PUBG με τα γραφικά τέρμα πάνω πιάνω 110-120 FPS οπότε σκέψου σε πιο βαριά παιχνίδια έχω 50-60 FPS. Εσύ δεν πρόκειται να δεις κάτω απο 100 FPS για αρκετό καιρό ακόμη.

1 Comment

Vasilis_Stergiou79

Be Quiet Pure Rock 2 FX Ψύκτρα Επεξεργαστή για Socket AM4/AM5/1200/115x/1700 με ARGB Φωτισμό : έχω αυτή τη ψύκτρα + 4 : Be Quiet Light Wings High Speed Case Fan 120mm με ARGB Φωτισμό και Σύνδεση 4-Pin PWM 3τμχ σε κουτί : Lian Li O11 Vision Gaming Midi Tower Κουτί Υπολογιστή με Πλαϊνό Παράθυρο Μαύρο που είναι γνωστό το καλό airflow σε αυτά, θεώρησα υπερβολή να πάω σε υδρόψυξη ή έξτρα fans ακόμη.
Απλά φοβόμουν μήπως η κάρτα είναι ανώτερων προδιαγραφών σε σχέση με τον r7 5700x.

Username