Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
iamevridiki

Καλησπέρα. Δεν έχω ξαναχρησιμοποιήσει αρτοπαρασκευαστή. Πήρα από μια φίλη τον Kenwood BM250 και το αποτέλεσμα ήταν το ψωμί από την πάνω πλευρά να μένει άχρωμο. Έτσι είναι σε όλους τους αρτοπαρασκευαστές; Επίσης έχω δοκιμάσει 2 συνταγές και στις 2 το ψωμί δεν βγήκε "αεράτο". Τι κάνω λάθος;

Όνομα χρήστη

2 Απαντήσεις

george.gms

Επιλέξτε τον μεγαλύτερο χρόνο ψησίματος (νομίζω το λέει σκούρο ψήσιμο) και αν χρειάζεται μετά το τέλος του προγράμματος συνεχίστε χειροκίνητα το ψήσιμο. Νομίζω δίνει επιλογή για 10 ή 15 λεπτά. Όσο για το ότι δε βγαίνει αεράτο πιθανότατα φταίει το αλεύρι και η ποσότητα της μαγιάς η οποία διαφοροποιείται ανάλογα την ποιότητα του αλευριού. Τα περισσότερα αλεύρια του σούπερ μάρκετ είναι πανάκριβα και επιεικώς απαράδεκτα. Χρησιμοποιείτε κίτρινο αλεύρι καλής ποιότητας. Εμείς βρήκαμε ότι το καλύτερο αλεύρι είναι με διαφορά του Παπαφίλη (https://papafili.gr/shop/). Υπάρχουν και άλλα καλά αλεύρια αλλά θέλει ψάξιμο. Η συνταγή που χρησιμοποιούσαμε όταν είχαμε τον αρτοπαρασκευαστή ήταν η εξής:
380ml νερό, 3 με 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, μιάμιση κουταλιά του γλυκού αλάτι, μιάμιση με δύο κουταλιές του γλυκού ζάχαρη, μισή κουταλιά του γλυκού ξηρή μαγιά (αντιστοιχεί σε περίπου 1.3 γραμμάρια μαγιάς) και 600 γραμμάρια κίτρινο σκληρό αλεύρι για χωριάτικο ψωμί. Ανάλογα το αλεύρι μπορεί να θέλει αύξηση η μαγιά.
Τελικά αγοράσαμε μια κουζινομηχανή και με 10 λεπτά ζύμωμα φτιάχναμε ψωμί με 1 κιλό αλεύρι και μετά το ψήναμε στον φούρνο.

Όνομα χρήστη
gelyma

Πράγματι δεν παίρνει ιδιαίτερο χρώμα από πάνω. υπάρχει ρύθμιση για εντονότερο ψήσιμο αν θέλετε, αλλα όχι κάτι πολύ έντονο. Το 'αεράτο' έχει να κάνει με τη συσταση της ζύμης και την αναλογία των υλικών, σε αυτό μπορείτε να πειραματιστείτε με τα υλικά σας.

Όνομα χρήστη