Έχει καποια ιδιαιτερότητα η σπορά σπόρων γκαζόν Κικούγιου? Κάπου διάβασα ότι ίσως απαιτείται κάποια επεξεργασία του σπόρου πριν την σπορά που δεν μου φαίνεται λογικό. Ευχαριστώ
See in detail the terms of use for the Product Questions
Έχει καποια ιδιαιτερότητα η σπορά σπόρων γκαζόν Κικούγιου? Κάπου διάβασα ότι ίσως απαιτείται κάποια επεξεργασία του σπόρου πριν την σπορά που δεν μου φαίνεται λογικό. Ευχαριστώ
3 Replies
εγώ έβαλα το κικούγιου της vilmorin (κοκκινομπορντώ σπόρο) και δεν βγήκε τίποτα. τέλη μαίου αρχές ιουνίου με ιδανικές συνθήκες .σε αλλο σημείο εβαλα αγριάδα(ουγκάντα)και σε 10 μέρες βγήκε
Για να φυτρώσει ο σπόρος του kikuyu, απαιτείται μια ΕΛΑΧΙΣΤΗ θερμοκρασία ΕΔΑΦΟΥΣ 18°C. Ωστόσο, οι ιδανικές θερμοκρασίες για επιτυχημένη βλάστηση κυμαίνονται μεταξύ 18°C και 29°C. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το kikuyu είναι ένα θερμόφιλο είδος χόρτου, γι' αυτό και η σπορά του συνιστάται να γίνεται από τα τέλη της άνοιξης έως το καλοκαίρι, ώστε να διασφαλιστούν οι κατάλληλες θερμοκρασίες για το φύτρωμά του.
Καλησπέρα
Η αλήθεια είναι ότι το έσπειρα όπως ένα κλασικό σπόρο (έσκαψα λίγο, έσπειρα, το κάλυψα με χώμα και το ποτίζω). Ωστόσο δεν έχει φυτρώσει τίποτα οπότε με βάζει σε σκέψεις αν τελικά αυτό που λες ισχύει. Πάντως δεν βρήκα οδηγίες οπότε αν απαιτείται κάποια επεξεργασία τότε θα έπρεπε κάπου να αναφέρονται
1 Comment
Για να φυτρώσει ο σπόρος του kikuyu, απαιτείται μια ΕΛΑΧΙΣΤΗ θερμοκρασία ΕΔΑΦΟΥΣ 18°C.
Ωστόσο, οι ιδανικές θερμοκρασίες για επιτυχημένη βλάστηση κυμαίνονται μεταξύ 18°C και 29°C.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το kikuyu είναι ένα θερμόφιλο είδος χόρτου, γι' αυτό και η σπορά του συνιστάται να γίνεται από τα τέλη της άνοιξης έως το καλοκαίρι, ώστε να διασφαλιστούν οι κατάλληλες θερμοκρασίες για το φύτρωμά του.