What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
Dimitris Zafeiriadis

Καλημέρα!
επειδή αγόρασα την Gaggia Evolution, το νέο μοντέλο που έχει pf 53mm μήπως μπορεί να μου πει κάποιος, αν γνωρίζει, ποιο καλαθάκι 53 mm ταιριάζει σε pf που ψάχνω να βρω? Είδα ένα βίντεο στο YouTube και το non pressurised portafilter της Edesia ταιριάζει αλλά χάνει καφέ γιατί το καλαθάκι του έχει τρύπες μέχρι την άκρη. Επίσης αν τυχόν διαβάσει κανείς το σχόλιο και την έχει ήδη, ας με ενημερώσει αν μπορεί να γίνει και στο δικό της pf η πατέντα με την αφαίρεση του ελατηρίου από το pf που έχει η ίδια η μηχανή.
Ευχαριστώ!

Username

1 Reply

apox

φίλε έχω την Gaggia carezza deluxe non pressurised portafilter. Δεν έχω καταλάβει ακριβώς την ερώτηση σου αλλά αν ρωτάς πως μετατρέπεις το κλείστρο σε non pressurised και να μην χάνει καφέ, έχω να σου πω, αφαιρείς τον πλαστικό μηχανισμό και το ελατήριο και τα άλλα τα αφήνεις όπως είναι. Αφήνεις και την σκουρόχρωμη καφέ φλάντζα που είναι κάτω από το καλαθάκι που βάζεις τον καφέ. Φίλτρο καφέ βάζεις το ίδιο ακριβώς που είχε και δεν αλλάζεις τίποτα άλλο. Αφού κάνεις την μετατροπή θα κόψεις τον καφέ πολύ πιο ψιλοκομμένο από ότι όταν ήταν pressurised (από 2,3 που έκοβα κατέβηκα στο 1,4) και το αποτέλεσμα θα σε εκπλήξει.

1 Comment

Dimitris Zafeiriadis

Ευχαριστώ για την απάντηση ! Δεν πρέπει να έχουν το ίδιο κλείστρο γι αυτό δεν ξέρω αν μπορεί να γίνει η πατέντα. παράγγειλα ένα καλαθάκι 53mm να δω αν θα χωρέσει στο pf που έχει όταν την παραλάβω. Καλή σου μέρα !

Username