What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
Ioannis_Garagounis

Rcv212RacingTeam
Μιση τιμη σε sony xperia στους 4 μήνες δεν είδαμε ποτε!
Το μυαλό σου μπερδευεται με την 1 και μοναδικη περιπτωση που είχαμε πριν λίγα χρόνια! Στο xz1 είδαμε πάνω στο 4μηνο πτωση τιμής απο τα 699 στα 399! Κάτι που εγινε πιθανότατα λόγο της κακής συμπεριφορας που είχε το τηλ αυτο σε αρκετους τομείς! Γενικά είχε τα θέματα του!
Απο εκεί και επειτα αλλά ακόμα και για πιο παλιές συσκευες που ήταν στο ύψος των περιστάσεων, μεγάλες πτωσεις τιμών δεν βλέπαμε ευκολα απο sony!
Το xperia 1iii είχε αρχική 1349! και η χαμηλότερη τιμή στην οποια το εχουμε δει είναι και η σημερινη! Τα 1099! 1100 ευρω δεν τα λες και λίγα ουτε το λες πτωση τιμής το να πέσει 2μιση κατοσταρικα σε 7-8 μήνες! Σχεδόν τόσο εκανε το δωρο που σου εδινε με την προπαραγγελία!
Οπότε μη φοβάσαι! Μπορεί να εδωσες το καλοκαίρι 1349! βέβαια μαζι είχες πιθανοτατα και δωρακι τα xm3 που κάνουν άλλα 2 κατοσταρικα! Αλλα αν το πουλήσεις τ καλοκαίρι δλδ πάνω στον χρόνο το πιο πιθανό είναι να το δώσεις 7-8 κατοσταρικα! Δεν το λες κ ασχημα για μεταχειρισμένο τηλ!
Ανυσηχεις για την εξελιξη τιμης σαν κλασικός ποζερας που παιρνει μήλο και του χρονου θέλει να το πουλήσει τουλαχιστον στο 80% της αξίας που το αγορασε περυσι για να βάλει λιγα ακομα και να πάρει το καινουργιο.. μη του βγει και κανενα κακό ονομα στη πιάτσα.. Να ξέρεις πάντως οτι και με τα sony πλεον δεν χανεις τα λεφτά σου!
Ακόμα και συσκευες οπως τα περσινά xperia 1ii και xperia 5ii πωλούνται σε αρκετα υψηλες τιμές είτε ως μεταχειρισμένα είτε ως καινούργια!
Ενδεικτικά το xperia 1ii το οποίο έχει πάνω απο ενάμιση χρόνο στην αγορα και είχε ξεκινήσει με αρχική 1199 πωλείται μεταχειρισμένο χαλαρα 4-5 κατοστάρικα!

Username

1 Reply

SlavesofPainSepultura

Φίλε μου δεν ξέρω σε ποιον απευθύνεσαι αλλά πραγματικά λυπάμαι πάρα πολύ για όλα αυτά που διάβασα διότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα.Τα λεγόμενά σου είναι εντελώς μα εντελώς απαράδεκτα.Αρχικά με 1099 ευρώ δεν χάνει κάτι ο πελάτης αλλά χάνει η εταιρεία διότι παρέχει ένα πάρα πολύ δυνατό Smartphones σε μία εποχή που οι Ναυαρχίδες των εταιρειών έχουν όριο τουλάχιστον τα 1.400 ευρώ και φτάνουν μέχρι και τα 1.800 ευρώ.Και περνάμε λοιπόν στις απαντήσεις της κάθε γελοιότητας.Πληρώνεις και παίρνεις το Sony 1iii στα 1349 ευρώ.Η εταιρεία μέσα σε τέσσερις ή πέντε μήνες το πηγαίνει στα 1099 ευρώ καινούργιο.Αρα εγώ το μέγιστο που μπορώ να πουλήσω τη συσκευή ως μεταχειρισμένη είναι τα 750 ευρώ.Για να περάσω στην αγορά του επόμενου μοντέλου πρέπει να συμπληρώσω 1.100 ευρώ παρακαλώ.Δεν ξέρω αν το κατάλαβες αυτό αλλά θα το επαναλάβω εσκεμμένα.Για να περάσω στο επόμενο μοντέλο της εταιρείας πρέπει να συμπληρώσω από την τσέπη μου αλλά 1.100 ευρώ.Το σκηνικό αυτό δεν συμβαίνει σε καμία εταιρεία και αν θεωρείς ότι υπάρχει κάπου αλλού σε προκαλώ να ονομάσεις εδώ την εταιρεία δημόσια.Απο την άλλη περνάς σε μία αγορά ενός iPhone 1.700 ευρώ το οποίο είναι άκρως κατώτερο από το Sony 1iii η τιμή παραμένει για τουλάχιστον 8 μήνες η ίδια και ποτέ δεν πέφτει μέσα στο χρόνο κάτω από τέσσερα κατοστάρικα στο μέγιστο μάλιστα.Αυτο λοιπόν βοηθάει τον μελλοντικό αγοραστή του επόμενου μοντέλου διότι θα συμπληρώσει μόνο το ποσό των 300 - 400 ευρώ και ΟΧΙ των 1100 ευρώ.Και φυσικά όπως αντιλαμβάνεσαι αυτό είναι καλό και για την εταιρεία διότι θα πουλάει παραπάνω και για τον κάθε καταναλωτή που θα μπορεί πολύ πιο άνετα να περάσει στο επόμενο μοντέλο.Και θα τελειώσω με αυτό που ανέφερες σε ότι αφορά την πώληση του κινητού τηλεφώνου.Στο Marketplace δεν υπάρχει καμία συσκευή και αυτό γιατί πάρα πολύ απλά δεν περνάνε στην αγορά αυτής.Και όσοι ακούνε για Sony λένε ευχαριστούμε πολύ δεν μας ενδιαφέρει κάτι τέτοιο.Ολα τα καταστήματα της περιοχής έχουν πινακίδες με αξεσουάρ της samsung της huawei της xiaomi και οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς και η Sony δεν φαίνεται πουθενά.
Αν πιστεύεις ότι μπορεί να πουληθεί η συγκεκριμένη συσκευή έλα να σου δώσω τη δική μου πούλησε την και εγώ θα σου δώσω μερίδιο.
Όταν ο κόσμος ακούει Sony και φεύγει ενώ στην πραγματικότητα είναι το καλύτερο τηλέφωνο που υπάρχει αυτή τη στιγμή στον κόσμο σημαίνει πως κάπου υπάρχει πρόβλημα.
Kαι το πρόβλημα δεν έχει να κάνει με τον αγοραστή φυσικά αλλά με την εταιρεία.
Ένα φιλαράκι το αγόρασε από τον Κωτσόβολο θεώρησε ότι είναι μικρή η οθόνη το έβγαλε απευθείας στα 900 ευρώ για πώληση από τα 1349 που το αγόρασε δεν το έπαιρνε κανένας το κατέβασε στα 800 δεν το έπαιρνε κανένας το κατέβασε στα 700 δεν το έπαιρνε κανένας το κατέβασε στα 600 ευρώ παρακαλώ αυτό που ακούς είναι μία πραγματικότητα στα 600 ευρώ και πάλι δεν ενδιαφερόταν κανένας και στο τέλος θέλοντας ή μη το κράτησε.Αν βγάλεις ένα καινούριο Samsung των 1400 ευρώ σε καινούργια κατάσταση 600 ευρώ σε αγγελία θα πουληθεί μέσα σε 20 δευτερόλεπτα.
Άρα κάπου υπάρχει πρόβλημα και η Sony πρέπει να ασχοληθεί με αυτό.Το τηλέφωνο είναι τούμπανο ίσως να είναι και το καλύτερο στον κόσμο αυτή τη στιγμή όπως ανέφερα και πριν εγώ δεν αμφιβάλλω καθόλου σε αυτό αλλά ο κόσμος δεν ενδιαφέρεται για την αγορά αυτού και αυτός είναι ο λόγος φυσικά πού η Sony βρίσκεται πάρα μα πάρα πολύ χαμηλά σε ότι αφορά τις πωλήσεις σε Παγκόσμιο επίπεδο.Το να είναι η συσκευή πολύ δυνατότερη από ένα iPhone των 1800 ευρώ και να την πουλάει η Sony 1099 ευρώ μόνο αυτή βγαίνει χαμένη γιατί έχει την εντύπωση ότι αν μειώσει την τιμή θα υπάρχει μεγαλύτερη ανταπόκριση δεν είναι έτσι όμως τα πράγματα γιατί τουλάχιστον στην κινητή τηλεφωνία οι καταναλωτές αυτή είναι η αλήθεια και μόνο θεωρούν πώς ισχύει το κλασικό ότι δίνεις παίρνεις.Εγω είμαι άνθρωπος πού ότι ηλεκτρικό και αν έχω είναι της Sony.Εγω την έχω ζήσει στο εξωτερικό με τεράστιες πινακίδες διαφημιστικές επάνω σε ουρανοξύστες και το ένα και το άλλο με ανθρώπους του δρόμου χορευτές να ρίχνουν breakdance με τεράστια κασετόφωνα της Sony και πάρα πολλά άλλα.Η Sony όμως δεν δουλεύει με σωστή τακτική.Εάν θες το δέχεσαι εάν θες ΟΧΙ αυτό είναι καθαρά δική σου επιλογή.Δεν είναι θέμα πως θέλουμε να πουλήσουμε μία συσκευή στο 80% είναι θέμα πως δεν μας βοηθάει η εταιρεία να περάσουμε στην αγορά του επόμενου μοντέλου είναι πάρα πολύ απλά τα πράγματα διότι εγώ αυτή τη στιγμή πουλώντας 750 ευρώ αυτή τη συσκευή δεν μπορώ να φτάσω στα 1800 ευρώ που κάνει το καινούργιο μοντέλο της εταιρείας.Με λίγα λόγια θέλω να το πάρω και δεν μπορώ και πηγαίνεις στον Κωτσόβολο για πλάνο δόσεων και σου βγαίνει η συσκευή πάνω από 2.200 ευρώ με δόσεις και εγώ λέω ότι αυτά τα χρήματα δεν δίνονται και κινητό είναι πάρα πολύ απλά τα πράγματα.Και όσο για το δώρο εγώ προσωπικά σου το δίνω όρκο ότι δεν πήρα κανένα δώρο υπάρχει Θεός και με ακούει.Και εκτός από όλα αυτά μου αρέσει που λες πώς αν πουληθεί συσκευή το καλοκαίρι 750 ευρώ δεν το λες και άσχημα.Μια συσκευή δηλαδή την οποία πληρώσαμε 1.349 ευρώ συν 100 ευρώ για ασφάλεια πού βγαίνει 1449 ευρώ δηλαδή 1500 με λίγα λόγια εάν την δώσουμε 750 δεν το λέμε και άσχημα πρέπει να χαρούμε δηλαδή που χάνουμε το 50% και να αρχίσουμε να χορεύουμε από χαρά.Η κοπέλα μου είχε αγοράσει το iPhone 12 pro max το κράτησε περίπου έξι μήνες δεν της άρεσε ιδιαίτερα θέλησε να περάσει σε Samsung και από την πώληση του κινητού μετά από 6 μήνες έχασε 200 ευρώ.Εμεις χάνουμε 750 και λες ότι πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι δηλαδή και μη χειρότερα...

2 Comments

Ioannis_Garagounis

Έχεις γράψει κατεβατό με 77 χιλιάδες λέξεις! 1 πράγμα σωστό δεν είπες.. το ξαναλέω 1 πράγμα σωστό δεν είπες!
Δεν ξέρεις σε ποιον απευθύνομαι; Το όνομα πάνω πάνω δε το βλέπεις; Αυτό το Rcv212RacingTeam γιατί λες να το έβαλα;
Απαράδεκτα λεγομενα; Τι λες ρε όργιο;
Θα πουλήσεις 750 και θα χρειαστεί να βάλεις αλλα 1100;
Κάτσε ώπα εσυ έχεις χάσει τη μπάλα!
Για να πάρεις το pro εννοείς; Με την κάμερα την επαγγελματική; Αυτό είναι κινητό που απευθύνεται σε επαγγελματίες κατά κύριο λόγο ξεχνά το! Η επόμενη ναυαρχίδα μετά το 1iii θα είναι το 1iv που πιθανότατα θα κάνει κάπου στα 1399!
Γιατί τέτοιο κόλλημα με το ποσο θα το πάρεις, ποσο θα πέσει στους 5 μήνες, και ποσο θα το πουλήσεις;
Διακρίνω μια τρέλα στο κεφάλι σου!
Χαμένη ή κερδισμένη αυτή το ξέρει και δεν θα ρωτήσει τον κάθε τρελό για το ποσο θα πουλήσει και το ποσο μεγάλη έκπτωση θα δώσει στην πορεία!
Δίνει το 1iii σε μια καλή τιμή ισως και λιγο τσιμπημένη! και στη πορεία κάνει μικρές εκπτώσεις!
Θα μπορούσα να τις παρομοίασω και ως διορθωτικές κινήσεις!
Δυστυχως υπάρχουν εκεί έξω μυαλά σαν το δικό σου και βρίσκουν αρνητικά εκεί όπου δεν υπάρχουν μόνο και μόνο επειδή έχουν μια ελλιπέστατη εικόνα στο κεφάλι τους!
999 αυτή τη στιγμή!!! μια κατά την άποψη μου σωστή τιμουλα για ένα προϊόν που υπάρχει στην αγορά 10 μήνες! 350 ευρώ κάτω!
Ακομα και το 13 pro max σε ούτε 6 μήνες έχασε στις εκδόσεις με μεγάλη μνήμη πάνω από 200 ευρώ και στις εκδόσεις με τις μικρές μνήμες από 100 έως 150 ευρώ!
Τα Xperia δεν έχουν την δημοφιλία του μήλου αλλά τα τελευταία χρόνια κρατάνε αξία και ήδη έχουν γίνει το μήλο του android! Ακομα και τα πολύ πιο δημοφιλή galaxy χάνουν μεγαλύτερη αξία στο ίδιο χρονικό διάστημα!
Ξέρεις άνθρωπο που πήρε Xperia και δεν βρήκε να το δώσει;
Κόψε τις ιστορίες επιστημονικής φαντασίας..
Ούτε ξέρεις άνθρωπο που πήρε Xperia! ούτε βρήκες αυτόν τον 1 στους 10 που το πήραν και θέλουν να το πουλήσουν! Το κορυφαίο στο τέλος που μας λες ότι η πανέξυπνη η κοπέλα σου έχασε μόνο 200 κ εσυ 750.. αυτά τα συμπεράσματα σου να τα δει καμία ΝΑΣΑ να σε κλέψει από τη κοπέλα σου κ από όλους μας

Ioannis_Garagounis

Και η απόδειξη όσων λέω! Συγκρίνω xperia 1 με s10+ 512gb που κυκλοφορησαν σχεδον ταυτόχρονα!
Το sony αρχικη 999 και το Samsung 1249
Το sony αυτη τη στιγμη δεν το βλεπω πουθενα διαθέσιμο αλλα σαν μεταχειρισμένο πωλείται πάνω απο 300 ευρω! Σαν καινούργιο θα πήγαινε πάνω από 400!
Το Samsung σαν μεταχειρισμένο σε καταστήματα πωλείται κ αυτο λίγο πάνω απο 300 ευρω ενω καινούργιο το εχει στο public 489!
Το ιδιο καταστημα αν ειχε το xperia 1 σίγουρα θα στο πουλουσε περίπου στα ίδια λεφτα!
Συμπέρασμα;
Το samsung εχασε περισσοτερα απο 750 ευρω!
Το sony?
Ακομα και 400 να στο εδινε το public που το κόβω απιθανο θα εχανε 600 ευρώ απο την αρχικη του αξια!
Ξεκάθαρα νικητής το xperia 1
Συγκρίνω xperia 1ii με galaxu s20 ultra...
Το sony αρχική 1199 και το Samsung 1339...
Με μια αναζήτηση στο google τελειώνει η υποθεση! βλεπεις το πρωτο να πωλειται στο back market 588 και το δεύτερο 553
Το sony εχει χασει συνολική αξία 1199-588= 611 ευρώ!
Το samsung εχασε 1339-553=786 ευρω!!!!
Ξεκαθαρα το κινητο που κραταει μεγαλυτερη αξία ειναι το sony Xperia 1ii

Username