Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
Όνομα χρήστη

1 Απάντηση

tsarnath

Καλησπέρα σας,

Αρχικα να ενημερώσω ότι παίζω πιάνο 38 χρόνια και είμαι καθηγήτρια τα τελευταία 20.

Κατά τη γνώμη μου είναι ένα εξαιρετικό ηλεκτρικό πιάνο. Μου άφησε θετική εντύπωση και ο ήχος και το πάτημα και η επαναφορά των πλήκτρων, ειδικά σε σχέση με την τιμή του! Κι έχω δοκιμάσει άπειρα μέσα στις δεκαετίες.

Που σημαίνει ότι μπορεί άνετα κανείς να βολευτεί με αυτό και το προτείνω για τα πρώτα κάποια χρόνια κι εγώ.
Γιατί γνωρίζω ότι εκτός από πιο οικονομική επιλογή τα ηλεκτρικά είναι και θέμα χώρου ή ενόχλησης συγκατοίκων / γειτόνων.

Οσο ρεαλιστικά κι αν είναι τα πλήκτρα κι ο ήχος του όμως, δεν παύει να είναι προηχογραφημένος. Κυριως γι’αυτό θεωρώ ότι από το επίπεδο ανωτέρας και πάνω (και νωρίτερα αν είναι δυνατόν) μας κάνει κακό το να μην παίζουμε σε κλασσικο.
Στα κλασσικά πατάμε μια νότα και ο ήχος που παράγεται εκείνη τη στιγμή μπλέκεται με τις αρμονικές των διπλανών χορδών οπότε είναι συγκριτικά μια υπερπαραγωγή, πολύ πιο ζεστός, αληθινός και με περισσότερες δυνατότητες να τον πλάσουμε. Επίσης σαν εμπειρία αγκαλιάζει αλλιώς το σώμα και τα αυτιά μας. Όλα αυτά είναι απαραίτητα χαρακτηριστικά για έμπνευση και εμβάθυνση των λεπτομερειών των κομματιών σε αυτά τα υψηλά επίπεδα.

Αν βρείτε λοιπόν αυτό που θα σας ταιριάζει/ μαγεύει, που δεν θα σας αφήνει να σηκώνεστε από τη μελέτη κι έχετε την οικονομική δυνατότητα να το αγοράσετε, προτείνω να στοχεύστε σε κάποιο αξιοπρεπές / καλό κλασσικο. Αν όχι προσπαθήστε να μελετάτε όσο πιο συχνά μπορείτε σε κλασσικά και ίσως να το έχετε παράλληλα σαν δεύτερο όργανο μελέτης στο σπίτι.

Εύχομαι να έχετε τη δυνατότητα και να βοήθησα! Καλή απόλαυση!

Όνομα χρήστη