Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
Ste_Kos

Πήρα το fan το κάνω την σύνδεση το 4 pin επάνω στην μητρική και το RGB δεν ανάβει. Γιατί? Με το hub θα δουλέψει το RGB ?

Όνομα χρήστη

1 Απάντηση

vagman_tech

Το συγκεκριμένο είναι Fan hub όχι ARGB hub/controller. Μόνο στροφές στα fans μπορείς να ρυθμίσεις τίποτα άλλο. Ανάλογα με την εταιρία των ανεμιστήρων σου, κοιτάς για αντίστοιχο RGB Controller. Π.χ. αν έχεις Corsair κοιτάς για το Corsair Commander XT ή όπως λέγεται δεν θυμάμαι. Υπάρχουν και μερικά universal που κάνουν σε όλα, νομίζω ένα της Razer είναι κοντά στα 60€, αν δεν κάνω λάθος.

3 Σχόλια

Ste_Kos

Συνδέω τα φαν κατευθείαν στην μητρική και δεν ανάβει το RGB. Γνωρίζεις γιατί?

Fotis Kan

Το ίδιο ακριβώς παθαίνω και εγώ…δεν με ενδιαφέρει να ρυθμίζω τα χρώματα, θέλω απλά να ανάβουν και για κάποιο λόγο λειτουργούν κανονικά χωρίς όμως το RGB.

vagman_tech

Αρχικά, πρέπει να βρείτε το σωστό header της μητρικής σας και να το συνδέσετε εκεί. Βεβαιωθείτε ότι είναι αυτό που χρειάζεστε 3-pin 5V ARGB ή 4-pin 12V RGB header και ότι είναι συμβατό με τα fans σας, ώστε μην κάνετε κάποια ζημιά και κουμπώστε τα εκεί. Στα 4-pin RGB παίζει ρόλο και η φορά που θα κουμπώσει στην μητρική, συνήθως υπάρχει ένα βέλος πάνω στο θυληκό το οποίο δείχνει ποιο pin κοιτάει την ένδειξη 12V της μητρικής: https://www.dbcscomputer.ca/wp-content/uploads/2021/12/2021-12-16-16_41_42-ARGB-Splitter-Connector-5V-3-Pin-12V-4pin-Extension-Cable-CP-RGB-Header-12V-GRB-.png Απο εκεί και πέρα εάν δεν δουλέψει σημαίνει ότι:

1. Δεν έχει κουμπώσει σωστά το θυληκό πάνω στη μητρική (ναι, μου έτυχε πρόσφατα επειδή ήταν κακής ποιότητας και παραλίγο να κάνω ζημιά).
  2. το RGB header είναι ελλατωματικό αν τα fans ανάβουν απλά σε άλλο RGB header της μητρικής.
  3. Ο ανεμιστήρας είναι ελλατωματικός αν δεν ανάβει σε άλλο RGB header της μητρικής.
Όνομα χρήστη