Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
kostele

Γεια σας! Οσον αφορα τα προβληματα συμβατοτητας με intel εφαρμογες, μπορει καποιος να με ενημερωσει πως ειναι η χρηση μεχρι τωρα;

Όνομα χρήστη

2 Απαντήσεις

sp555

Όπως αναφέρθηκε πιο πάνω, οι περισσότερες εφαργμογές για Intel τρέχουν (μέσω Rosetta 2). Προσοχή όμως, αυτό δεν συμπεριλαμβάνει x86 virtualization (π.χ. Windows VMs δεν τρέχει)

Όνομα χρήστη
manosioan

Κανένα πρόβλημα.
Αποτελεί αξιοσημείωτο γεγονός πως οι developers στις μεγάλες η μικρές εταιρίες εφαρμογών έχουν τρέξει ράλι για να βγάλουν τις συμβατές εκδόσεις με τον M1.
Όσες εφαρμογές όμως δεν έχουν αναβαθμιστεί για την υποστήριξη του M1 τρέχουν μέσω Rosetta 2 (πλατφορμα που μεταφραζει σε πραγματικό χρονο τις εφαρμογές από intel σε arm architecture και δεν εξομοιώνει το περιβάλλον) εχουν ιδιες και πολλες φορες καλυτερες επιδοσεις απο το αντιστοιχο μοντελο με intel επεξεργαστη και σε μερικες περιπτωσεις ακομη και συγκριτικα με τον i7 των pro μοντελων.
Για περισσότερα συγκριτικά βίντεο δείτε τα άπειρα YouTube βίντεο που έχουν κάνει φύλλο και φτερό το ζήτημα.

Προσωπική εμπειρια:

2 εβδομάδες σκληρής χρήσης λόγω δουλειάς αλλά και χόμπι δεν έχω αντιμετωπίσει κανένα απολύτως πρόβλημα στις εφαρμογές που δεν έχουν γίνει optimize για τον M1.
Το μοναδικό θέμα που ίσως μπορεί κάποιον να τον ενδιαφέρει για τους επόμενους μήνες είναι πως η μπαταρία δεν κρατά 15 ώρες mixed χρησης αλλα κοντα στις 10+ καθοτι οι εφαρμογες που δεν ειναι optimised για τον Μ1 δεν κανουν χρηση των δυνατοτητων του M1.
Μέσα σε 2 μήνες κυκλοφοριας των μοντέλων με M1 και την ταχύτητα της αναβάθμισης και optimisation των εφαρμογών για τον Μ1 θα ελεγα πως δεν χρειαζεται να ανυσυχει κανεις ουτε για τα προγραμματα και τις επιδοσεις ουτε για την αυτονομια αφου και τα δυο θα γινονται μονο καλυτερα.

Όνομα χρήστη