Μπορεί να μου πει κάποιος γιατί από τα 2000gb δηλαδή 2tb που έχει αυτός ο δίσκος εμένα μου έλεγε ότι έχω μόνο 1,81tb στο pc ενώ δεν έχω κατεβάσει τίποτα
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
Μπορεί να μου πει κάποιος γιατί από τα 2000gb δηλαδή 2tb που έχει αυτός ο δίσκος εμένα μου έλεγε ότι έχω μόνο 1,81tb στο pc ενώ δεν έχω κατεβάσει τίποτα
3 Απαντήσεις
Οι κατασκευαστές υπολογίζουν ένα megabyte ως 1.000 KBs, ενώ τα λειτουργικά συστήματα υπολογίζουν σε δυαδικό. Ο δυαδικός υπολογισμός είναι 1.024 KBs, γι'αυτό και η διαφορά. Είναι απολύτως φυσιολογικό.
Τα 1000 bytes επίσημα ονομάζονται kilobyte, ενώ τα 1024 bytes ονομάζονται kibibyte. Στον τομέα των ηλεκτρονικών υπολογιστών, χρησιμοποιούνται οι μονάδες kibibyte, mebibyte κλπ. για την αναφορά στον αποθηκευτικό χώρο. Επομένως, όταν εμφανίζεται ένας σκληρός δίσκος που δηλώνει ότι έχει χωρητικότητα 2 TB, ο υπολογιστής υπολογίζει ότι πρόκειται για περίπου 2.000.000.000.000 bytes. Στη συνέχεια, διαιρεί αυτό το ποσό με το 1024 τέσσερις φορές για να υπολογίσει τον αριθμό των tebibytes, που στην προκειμένη περίπτωση είναι περίπου 1,81.
Η διαφορά μεταξύ ενός kilobyte και ενός kibibyte είναι περίπου 2,35%. Δεν αποτελεί μεγάλο ποσοστό. Η διαφορά μεταξύ ενός megabyte και ενός mebibyte παραμένει κάτω του 5%. Ωστόσο, η διαφορά μεταξύ ενός terabyte και ενός tebibyte είναι σχεδόν 10%.
Κλεμμένο από αυτό το παρακάτω link.
https://forums.tomshardware.com/threads/seagate-barracuda-2tb-drive-showing-1-81-tb-free-of-1-81-tb.2916566/