Υπάρχει κάποιος που να έχει δοκιμάσει να κάνει ζεστό αφρογαλα με φυτικό γάλα τύπου αμυγδάλου ή σόγιας κ αν ναι πώς ήταν το αποτέλεσμα;
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
Υπάρχει κάποιος που να έχει δοκιμάσει να κάνει ζεστό αφρογαλα με φυτικό γάλα τύπου αμυγδάλου ή σόγιας κ αν ναι πώς ήταν το αποτέλεσμα;
2 Απαντήσεις
Ανάλογα με το 'γάλα' και την εταιρία.
Έχω δοκιμάσει κάποια (σόγιας, βρώμης και ένα μιξ) που έβγαζαν στην ζεστή ανάδευση ένα αποτέλεσμα κρέμας, κυριολεκτικά τρώγεται με το κουτάλι. Έχω πάρει και πολλά π.χ. αμυγδάλου ή καρύδας που, σαν το νερό, όσο και να το χτυπάς δε κάνει τίποτα.
Μερικά φυτικά γάλατα κάνουν ένα πιο πηχτό σώμα μόνο αν κάνεις ανάδευση χωρίς να τα ζεστάνεις (όταν κάνει και ζέσταμα το αποτέλεσμα είναι απλά κάποιες φυσσαλίδες). Υπάρχουν ειδικά φυτικά γάλατα τύπου για 'μπαρίστα' που βγάζουν αφρόγαλα σίγουρα, αλλά δεν τα έχω πετύχει σε μικρά σουπερμάρκετ (μόνο online).
Μπορείς να δοκιμάσεις να βάλεις λίγο κορν φλαουρ, αλλά πλέον δε μιλάμε για αφρόγαλα αλλά κρέμα και ίσως χρειαστεί να βάλεις ζεστό νερό από την εσπρεσιέρα πρώτα.
Από γεύση τα περισσότερα επειδή είναι ήδη (λίγο) γλύκα και έχουν την ιδιαίτερη γεύση τους. Το βρώμης που έβγαζε την κρέμα πχ είχε μεν ευχάριστη γεύση που όμως την βαρέθηκα γρήγορα γιατί κάλυπτε τον καφέ. Ιδανικό αν τύχει και πάρω κανέναν που δεν πίνεται.
Επίσης αν δεν είναι θέμα ηθικής (βεγκανισμ) ή θρησκείας (νηστεία) υπάρχουν και γάλατα χωρίς λακτόζη που κάνουν κανονικό αφρόγαλα.
1 Σχόλιο
Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σου