Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
Dimitrios_Christopoulos

μπορω να κοψω σιδηροσωληνα; κι αν ναι, κανει καποια απο τις μυτες που περιλαμβανονται ή πρεπει να προμηθευτω αλλη;

Όνομα χρήστη

1 Απάντηση

parisgraigos

Ναι, μπορείς να κόψεις σιδηροσωλήνα με αυτό το παλινδρομικό πολυεργαλείο, αλλά με μικρό αστερίσκο και χωρίς να το παίζουμε superhero εργαλείων. Το μηχάνημα έχει τη δύναμη για λεπτούς σιδηροσωλήνες, τύπου ηλεκτρολογικούς ή υδραυλικούς μικρής διαμέτρου και πάχους, αρκεί να πας με υπομονή και σωστή μύτη. Δεν είναι κόφτης μετάλλου παραγωγής, είναι εργαλείο «χειρουργικής», όχι «κατεδάφισης».
Αυτα που περιλαμβάνονται στο σετ είναι κυρίως για ξύλο, γυψοσανίδα και τρίψιμο. Για σίδερο, σχεδόν πάντα χρειάζεσαι ξεχωριστή μύτη κοπής μετάλλου, κατά προτίμηση bi-metal ή HSS, με λεπτά δόντια. Αν πας να το κάνεις με μύτη ξύλου, απλώς θα την κάψεις και θα νευριάσεις, με κλασικό ελληνικό λεξιλόγιο συνεργείου.
Αν πάρεις τη σωστή μύτη, χαμηλώνεις ταχύτητα, κρατάς σταθερά το εργαλείο και αφήνεις το βάρος και την παλινδρόμηση να δουλέψουν χωρίς πίεση. Θα κόψει, όχι σφαίρα αλλά καθαρά και ελεγχόμενα, ειδικά σε σημεία που δεν χωρά τροχός ή θες ακρίβεια χωρίς σπινθήρες παντού. Για χοντρό σιδεροσωλήνα ή πολλές κοπές στη σειρά, εκεί ναι, ο τροχός γελάει τελευταίος.
Με δυο λόγια, γίνεται και γίνεται σωστά, αρκεί να πάρεις μύτη για μέταλλο.

Όνομα χρήστη