Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
gippas

Έχουμε έναν παμπάλαιο θερμοστάτη IMIT T50 II τον οποίο θέλω και να αντικαταστήσω. Είμαστε σε πολυκατοικία με κοινόχρηστο μπόιλερ φυσικού αερίου και αυτονομία μέσω ωρομέτρησης. Έχει τις ακόλουθες υποδοχές από αριστερά προς τα δεξιά: 6 5 4 2 3 1 (αρίθμηση όπως είναι στο σχέδιό του). Είναι συνδεδεμένο ως εξής:

• Το μαύρο καλώδιο είναι η φάση και είναι συνδεδεμένο στο 1, (πρώτη από δεξιά) ως προβλέπεται

• Το κόκκινο είναι η επιστροφή που στέλνει σήμα στον καυστήρα να ανάψεικαι είναι συνδεδεμένο στην 2 (τρίτη από δεξιά) και με γέφυρα στο 5, όπου είναι ένα λαμπάκι που ανάβει όταν είναι αναμμένος ο καυστήρας.

• Το μπλε συνδέεται στο 6 και είναι το ουδέτερο ανάβει το λαμπάκι όταν το κύκλωμα είναι κλειστό ως ένδειξη πως έχει ξεκινήσει η ωρομέτρησης.

Θα ήθελα να τον αντικαταστήσω με τον ΒΗΤ-001-GCLW για να έχω καλύτερη ακρίβεια και να συνδέεται με τον Home Assistant μου. Μπορεί να λειτουργήσει και αν ναι πως θα πρέπει να κάνω τη σύνδεση;

Όνομα χρήστη

1 Απάντηση

ΒΑΣΙΛΗΣ_Γ

Την σύνδεση την έκανα μόλις σήμερα και δούλεψε ως εξής:
1 γέφυρα με 4 (L) για να δώσεις ρεύμα στο κύκλωμα αφού η ξηρή επαφή (dry contact) δεν έχει, στο 2 το κόκκινο (διακόπτης) που πάει στον καυστήρα για να κλείσει το κύκλωμα με την επαφή 1, στο 3(Ν) το ουδέτερο και στο 4(L) την φάση. Ελπίζω να δουλέψει και για σένα.

Όνομα χρήστη