What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
Georgios_Koronios

αρκετες ερωτησουλες εχω να κανω μιας και δεν ειχα ποτε μια ναυαρχιδα στα χερια μου. εχω διαβασει τα μειον του exynos και θελω να ρωτησω αν συμφερει να παρουμε το συγκεκριμενο τηλεφωνο χωρις snapdragon. ξερω πως ακομα και αν το παραγγειλουμε με καποιον τροπο απο το εξωτερικο για να εχει snapdragon δεν θα εχουμε καμια εγγυηση στα εδω service κατι που δεν το ρισκαρω με τιποτα. θελω να διαθεσω απο 700 - 900 ευρω για να παρω κατι καλο επιτελους. υπαρχει καποια αλλη καλυτερη επιλογη σε αυτα τα χρηματα που να αξιζει περισσοτερο τα λεφτα του η να κανω υπομονη μηπως και πεσει εξεφτελιστικα η τιμη του samsung; και κατι ακομα. για ποιον λογο το μεγαλυτερο αδερφακι του s21, to s21+ ειναι φθηνοτερο; αν υπαρχει καποιος γνωστης να βοηθησει θα με βοηθουσε αρκετα.

Username

2 Replies

Oumit_Moumin31

S21+ γραφει 128 gb στο s21 256 gb οσο ανεβαινει το rom ανεβαινει και η τιμη νομιζω

Username
Pete_TheKing

Εφόσον είναι η πρώτη φορά που θα αποκτήσεις ναυαρχίδα είναι λογικό να έχεις διαφορές ερωτήσεις. Είμαι εδώ για να σου τις απαντήσω όλες, ελπίζω ολοκληρωμένα και κατανοητά! Επίσης, είμαι πολυλογάς, οπότε καλό κουράγιο!
Αυτός ο Exynos δεν είναι κακός, καθόλου κακός. Δε με προβλημάτισε, ο περσινός 990 είχε σοβαρά θέματα. Συγκριτικά με τον Snapdragon υστερεί στην ταχύτητα και λίγο στη διαχείριση της μπαταρίας. Εγώ είμαι το πιο λάθος άτομο για να σου απαντήσει αν αξίζει από το εξωτερικό! Το σίγουρο είναι ότι αν δε ζητάς από ένα κινητό τόσο την ταχύτητα (δε παίζεις βαριά παιχνίδια κλπ), ο Exynos, αυτή τη φορά, θα σε καλύψει.
Σε αυτά τα χρήματα, υπάρχουν άλλες δύο εναλλακτικές που είναι κάπως καλύτερες, το iPhone 12 και το S21+.
Το iPhone είναι ξεκάθαρα πιο γρήγορο, έχει καλύτερα υλικά κατασκευής και πολύ λίγο μεγαλύτερη μπαταρία. Από την άλλη, το S21+ καταφέρνει να φέρει στα ίσα το 12 σε ποιότητα κατασκευής και αυτονομία. Νομίζω, σε αυτό το σημείο το απλό S21 πήγε περίπατο.. οπότε ας ακολουθήσει αναλυτική μονομαχία μεταξύ S21+ και iPhone 12, πάμε!
Μέγεθος: Είναι σίγουρα βολικότερο στο χέρι το 12. Όμως, σε κάποιους αρέσουν τα μεγάλα κινητά, οπότε μπορεί να χαρούν πιο πολύ με το Samsung.
Οθόνη: Και στις δύο περιπτώσεις OLED. Όμως, έχει υψηλότερο Ρυθμό ανανέωσης μόνο το S21. Νομίζω είναι νικητής αυτή τη φορά το Galaxy.
Ταχύτητα: A14 BIONIC>Exynos 2100/Snapdragon 888.
Κάμερα: Είναι υποκειμενικό, δες αυτό το βίντεο και συμπέρανε εσύ ποιο από τα δύο νικάει. https://youtu.be/KdRjoRxzqjE
Μπαταρία: Πιστεύω δεν είναι το δυνατό σημείο και των συσκευών. Μία ημέρα+ δύσκολα..
Λογισμικό: Αυτό, πιστεύω μετράει εξίσου με τα υπόλοιπα.
Η Samsung προσφέρει το OneUI με πολλές ωραίες λειτουργίες και άπειρες επιλογές παραμετροποίησης. Όμως, είναι σίγουρα πιο υπερφορτωμένο από το iOS. Tip: Αν τελικά καταλήξεις στο S21 Plus χρησιμοποίησε κάποια στιγμή το Samsung Dex.
Η Apple, με το iOS προσφέρει εμπειρία χρήσης, ένα κλειστό λειτουργικό σύστημα με λίγες επιλογές παραμετροποίησης. Σίγουρα πολύ πιο γρήγορο και πολύ πιο smooth. Έχει τις χάρες ενός λειτουργικού συστήματος που διατίθεται σε λίγες συσκευές, γι' αυτό παίρνει και την αντίστοιχη προσοχή. Σκέψου ότι android έχουν τόοοοσα κινητά (και οι κατασκευαστές αυτά που κάνουν δεν είναι λειτουργικά συστήματα αλλά user interface). Αν δε ξαναειχες iPhone, μπορεί να σου αρέσει, μπορεί και όχι!
Η τιμή του S21 μπορεί να πέσει κι άλλο, όμως, προς το παρόν, κοστίζει όσο το Plus, οπότε μην κάνεις το λάθος να το πάρεις..
και καιρός να λυθεί και αυτό το μυστήριο με τη μικρότερη τιμή του S21+.. πιθανότατα θα έχει υπερφόρτωση stock και θα έπεσε η τιμή του.
Οπότε, είσαι στο δίλημμα iPhone 12 ή S21+ και αποφασίζεις.. απλά ίσως αν αργήσεις να ανεβεί πάλι η τιμή του Samsung (αλλά ποτέ δε ξέρεις).

3 Comments

Georgios_Koronios

με καλυψες απολυτα. ομως αν δουμε αναλογιες αναλυσης και μεγεθους οθονων θα δουμε πως το 21 εχει την ιδια αναλυση με το 21+ αλλα εχει μικροτερη οθονη. επομενως με το 21 δεν θα εχθυμε καλυτερη εμπειρια οθονης; ειναι τυχαιο που στην καλυτερη ναυαρχιδα <<galaxy ultra>> η samsung χρησημοποιησε 3200 x 1440 pixels σε μια μεγαλη οθονη ετσι ωστε να μην χαλασει καθολου; αρα μηπως να συμπεριλαβουμε στα δεδομενα μας οτι το s21 εχει και ελαφρως καλυτερη οθονη απο το 21+

Georgios_Koronios

θα μπορουσαμε να πουμε οτι στο ανθρωπινο ματι δεν φαινεται η διαφορα.. αλλα με προβληματιζει που στο ultra εχει χρησημοποιησει μεγαλυτερη αναληση.. αρα μηπως κανει διαφορα και δεν θα ρισκαρε με τιποτα στο καλυτερο μκοντελο να φανει αυτη η διαφορα;

Pete_TheKing

Δε νομίζω ότι πρέπει να σου δημιουργείται αυτός ο προβληματισμός! Η διαφορά εικονοστοιχείων ανά ίντσα (pixels per inch-ppi) μεταξύ των δύο "οικονομικών" Galaxy S είναι αρκετά μικρή: ~421ppi στην μικρή οθόνη του απλού, ~394ppi στη μεγάλη οθόνη του Plus. Τα ~400ppi σε μία οθόνη κινητού είναι ό,τι πρέπει! Εγώ, πριν αποκτήσω ως προσωπική μου συσκευή το Α52, χρησιμοποιούσα το Redmi 7 που είχε 264ppi και μια χαρά ήταν! Επίσης, ας μη ξεχνάμε, ότι η ανάλυση συμβάλλει και στην αυτονομία της μπαταρίας, οπότε αυτή η φετινή υποβάθμιση είχε και τα θετικά της!

Username