What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
JimmyGns

Λόγω του ότι όλοι περιγράφουν την παρασκευή καφέ με αφρόγαλα και δεν μπορώ να βγάλω άκρη, θέλω να ρωτήσω το εξής, Επειδή πίνω μόνο fredo espresso και ως γνωστόν για να γίνει χρειάζεται διπλή δόση καφέ με μονή δόση νερού. Ας μου πει κάποιος αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα ρύθμισης
Ευχαριστώ

Username

1 Reply

vagman_tech

Καλημέρα. Δεν νομίζω ότι ο freddo θέλει "μονή δόση" νερού. Είναι σαν να φτιάχνεις έναν διπλό espresso απλά χτυπάς στη συνέχεια με πάγο, δεν έχει καμία άλλη διαφορά μέχρι το σημείο της εκχύλισης - μάλιστα μερικοί barista προτιμούν να αφήνουν 5-10 δευτερόλεπτα παραπάνω να τρέξει ο καφές αλλά αυτό είναι άποψη και ανάλογα την ποικιλία καφέ. Με λίγα λόγια εσύ αν έπαιρνες καφετιέρα με κλείστρο (portafilter) θα γέμιζες το (διπλής δόσης) καλαθάκι της μηχανής με καφέ μέχρι το μέγιστο επιτρεπτό όριο χωρητικότητας και στη συνέχεια θα έκανες την εκχύλιση για (διπλό) espresso. Σε αυτή την μηχανή φαντάζομαι το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να πατήσεις το κουμπί για διπλή δόση και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η μηχανή!

Ωστόσο δεν έχω την συγκεκριμένη οπότε στο ερώτημα σου θα χρειαστεί να απαντήσει κάποιος που την έχει στα χέρια του.

2 Comments

JimmyGns

Βάζεις μονή δόση νερού με διπλή δόση καφέ, ώστε όταν προσθέσεις τα παγάκια μέσα στο ζεστό ,λιώνουν οπότε δεν πίνεις νερό . αλλά δεν θα την αγοράσω πριν κάποιος μου πει αν υπαρχει αυτή η ρύθμιση

vagman_tech

7 χρόνια φτιάχνω καφέ σπίτι έχοντας μιλήσει με αρκετούς barista για να μάθω, πρώτη φορά το ακούω αυτό για espresso, εσύ ξέρεις. Συνήθως η αναλογία είναι 1:2 ή 1:3 στον freddo δηλαδή 20g κόκκων παράγουν 40ml-60ml καφέ για αυτό μου κάνει εντύπωση.

Username