What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
Did_Ie

Καλησπέρα σας.
1.με rtx4080 1080p και 2k gaming(2k monitor 144hz 27") θα χω θέμα bottleneck? Εννοείται θα γίνει oc αρκετά ψηλά. Με υδροψυξη.

1. Όσο αφορα μητρική κάνει για την x570 asus extreme pro crosshare?
Username

1 Reply

Zachard

Ναι η μητρική σου είναι παραπάνω από ικανή για τον 5900Χ.
Ο επεξεργαστής δεν χρειάζεται OC για να αποδόσει στα παιχνίδια με την RTX4080 που έχεις, και ούτε κάποιο bottleneck θα έχεις. Τον έχω με μια 7900ΧΤΧ και δεν υπάρχει πρόβλημα πουθενά σε 3440x1440. Σε 1080p που θέλεις, πέφτει λίγο παραπάνω βάρος στον επεξεργαστή απoτι στην GPU αλλα δεν θα έλεγα ότι είναι θέμα.
Βέβαια δεν γνωρίζω τι ακριβώς εννοείς για OC. Αν σκέφτεσαι για στατική ταχύτητα (συχνότητα) και voltage θα έλεγα να μην το κάνεις διότι έτσι καταργείς την αυτo-προστασία και την αυτο-ρύθμιση του επεξεργαστή στα υψηλά φορτία (Αμπέρ). Με το default boost μπορεί να πιάνει τα 4,95GHz με έναν μέσο όρο στα 4.5-4.6GHz ανάλογα το παιχνίδι και αν χρησιμοποιήσεις το CurveOptimizer (negative steps) σε συνδυασμό με το boost override (+25-200MHz) μέσα απο τις ρυθμίσεις PBO (advanced) τότε μπορεί να ξεπερνάει τα 5GHz και να ανέβει και ο μέσος όρος. Τυπικά, ο επεξεργαστής έχει μια μέση κατανάλωση (PPT) γύρω στα 100W (90-110) στα παιχνίδια και εως 142W μέγιστη σε πλήρες (100%) φορτίο, αν αφήσεις τα όρια ίδια με τα εργοστασιακά (PPT:142W, TDC:95A, EDC:140A). Προσωπικά επειδή τα παιχνίδια είναι η κύρια βαριά εργασία που κάνω τα έχω >> PPT:125W, TDC:85A, EDC:115A και επίσης έχω βάλει και όριο μέγιστης θερμοκρασίας τους 78°C. Όλα αυτά μέσα απο BIOS. Με ΑΙΟ υδρόψυξη Η110i 280mm η θερμοκρασία στα παιχνίδια κυμαίνεται περιπου στους 60°C (μέσος όρος) με μέγιστη 77-79°C.

1 Comment

Did_Ie

Σε περίπτωση που το κουτί παίρνει μέχρι 330mm κάρτα και αυτή είναι 352 τι μπορώ να κάνω? Μπορώ να την βάλω με κάποιο ανταπτορα; όρθια?
Αυτό το κουτί θέλω.
Χάνει απόδοση?

Zalman s2 tg

Username