What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
nsklavounos

Motherboard: MSI B350 Gaming Pro
Ram: 16GB G.Skill 3200Mz Dual
Power: BeQuit 1000W Gold (δεν θυμάμαι ακριβός)
CPU Cooling: CoolerMaster ML360R Masterliquid υδρώψηξη
CPU: Ryzen5 1500X 3.50Hz
GPU: Radeon 7900XT 20GB (μόλις ήρθε ^.^)

Και τώρα που τα είπαμε όλα αυτά, καλησπέρα σε όλους! Όπως ακόμα και αυτοί που δεν ξέρουν πολύ καλά η κάρτα γραφικών κτήνος αλλά ο επεξεργαστής σκάει τρελό bottleneck οπότε έχω μπει σε διαδικασίες για αλλαγή επεξεργαστή. Το PC αξιοποιείται σε VR Gaming, FPS Shooters (SQUAD, R6, Battlefield, PUBG), video editing και κάνα Forza να γουστάρουμε. Είμαι φουλ ευχαριστημένος με την κάρτα και έχω δει διαφορά από την προηγούμενη εννοείται (RX560 4GB) αλλά δεν μπορώ να υλοποιήσω την κάρτα στο φουλ της. Αξίζει να πάω σε έναν Ryzen9 5900 για παράδειγμα η θα με καλύψει και ένας Ryzen7 για να βγάζει το pc άνετα τα games οσον αφορά τα FPS και να μπορεί να τα παίζει άνετα ενώ υπάρχει stream?

Username

2 Replies

Zachard

Ο 5900Χ σίγουρα μπορεί να κάνει όσα θέλεις αλλά μάλλον η μητρική που έχεις δεν μπορεί να υποστηρίξει τις απαιτήσεις τροφοδοσίας ενός τέτοιου επεξεργαστή. Οι 5950Χ, 5900Χ και 5800Χ έχουν σχετικά υψηλές απαιτήσεις σε Ampere και Watt (έως 140Α, 142W) κάτι που θα δυσκολέψει αρκετά τα VRM της μητρικής σου, η οποία θα είναι πιο άνετη με έναν επεξεργαστή κάτω από 100Α και 100W. Θα ήταν σοφότερο να πας το πολύ σε έναν 5700Χ. Αλλιώς να σκεφτείς για αναβάθμιση μητρικής σε κάποια καλή Β550 ή ακόμα και αλλαγή πλήρους συστήματος σε ΑΜ5 (θα χρειαστεί και μνήμη DDR5)

Εγώ έχω τον 5900Χ αλλά σε μητρική AM4 Χ570 η οποία έχει ικανότητα για 200+Α και 200+W.

Παρακάτω υπάρχει μια λίστα με μητρικές ΑΜ4 (X370, B350, X470, B450, X570) στη οποία θα δεις πληροφορίες για τα VRM τους. Η MSI B350 Pro Carbon για να μπορεί να ανταπεξελθει σε 120-140Α χρειάζεται κυριολεκτικά ένα δυνατό Fan να φυσάει αέρα επάνω στα VRM.
https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1d9_E3h8bLp-TXr-0zTJFqqVxdCR9daIVNyMatydkpFA/htmlview#gid=611478281

Username
vagman_tech

Καλησπέρα. Νομίζω ότι το build σου «φωνάζει» από χιλιόμετρα αναβάθμιση σε AM5 πλατφόρμα. Έχω προσωπικά ο μόνος λόγος που δεν πήγα πρόσφατα ήταν ότι με αποθάρρυναν οι τιμές στις μητρικές που ξεκινούν από 180-200€ και επειδή έχω ήδη έναν R7 3700X που με υπερκαλύπτει στο gaming/multitasking εδώ και 3 χρόνια. Αν το θέμα δεν είναι τα χρήματα τότε με τα χίλια AM5, εν έτη 2024.

Username