καλησπέρα θέλω να συνδυάσω αυτόν τον επεξεργαστή με αυτή ψήκτρα Arctic Liquid Freezer III 360 είναι καλή επιλογή?
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
καλησπέρα θέλω να συνδυάσω αυτόν τον επεξεργαστή με αυτή ψήκτρα Arctic Liquid Freezer III 360 είναι καλή επιλογή?
1 Απάντηση
Ναι είναι καλή επιλογή. Έχω τον 5900Χ που απο κατανάλωση (142W) και θερμότητα ειναι το ίδιο ακριβώς με τον 5950Χ και έχω την Arctic Liquid Freezer II 420 που απο απόδοση είναι παραπλήσια ή ελαφρώς υποδεέστερη από την ALF ΙΙΙ 360. Tα 140W του επεξεργαστή τα έχει πολύ εύκολα. Έχω κάνει δοκιμές έως τα 220W και μπορεί να κρατήσει τον επεξεργαστή γύρω στους 80°C με θερμοκρασία δωματίου κοντά στους 25°C.
2 Σχόλια
πιάνει πολύ ρεύμα δηλαδή?? αλλά δεν πιστεύω πρόβλημα μητρική έχω μια asus prime x470-pro pro πίστευες όλο το πακέτο αυτό είναι εντάξει γειά να σηκωθεί
Όπως είπα ο επεξεργαστής είναι 142Watt όταν θα τρέχει φορτίο σε όλους τους πυρήνες, σε κάποιο editing ή rendering κλπ, χωρίς το PBO ενεργοποιημένο. Σε παιχνίδια η κατανάλωσή του συνήθως είναι γύρω στα 80-110W ανάλογα το παιχνιδι, την καρτα γραφικών, την ανάλυση της οθόνης κλπ.
Σύμφωνα με μια λίστα που κυκλοφορεί στο ίντερνετ για τις μητρικές ΑΜ4 η ASUS Prime X470-Pro μπορεί να υποστηρίξει αυτούς τους επεξεργαστές αρκεί να υπάρχει καλή κυκλοφορία αέρα στο κουτί για να ψύχονται τα VRM της μητρικής που βρίσκονται στα αριστερά απο το CPU socket. Κάτω απο την γκρι ψήκτρα με τις διαγώνιες γραμμές. Επίσης πριν τοποθετηθεί ο 5950Χ θα χρειαστεί BIOS update, καλύτερα στην τελευταία διαθέσιμη έκδοση.