What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
DimasisK

Έχω τον Ryzen 5 3600 & RTX 2070 SUPER. Αξίζει ο συγκεκριμένος για αναβάθμιση;

Username

2 Replies

Bella Ciao

Αν παίζεις μόνο παιχνίδια πηγαίνεις σε 5800Χ3D.

Αν θέλεις το σύστημα να κρατήσει πάρα πολλά χρόνια ακόμα είναι καλή επιλογή γιατί όσο περνάνε τα χρόνια αξιοποιούνται και παραπάνω πυρήνες και από παιχνίδια και γενικά.
Επίσης πρέπει να δεις και αν κάνει στην μητρική που έχεις γιατί δεν μπαίνει σε όλες, είναι απαιτητικός επεξεργαστής σε ρεύμα. https://docs.google.com/spreadsheets/u/0/d/1d9_E3h8bLp-TXr-0zTJFqqVxdCR9daIVNyMatydkpFA/htmlview?pli=1
Εδώ θα βρείς όλες τις πληροφορίες που θέλεις για όλες τις μητρικές.
ότι ισχύει για τον 3950Χ ισχύει και για τον 5950Χ και ότι ισχύει για 3900Χ ισχύει και για 5900Χ κλπ κλπ.

Πάντως άμα είναι ξεκάθαρα gaming μηχάνημα, ο 5700Χ3D και ο 5800Χ3D είναι καλύτερες επιλογές.

Username
PanagiotisDr.

Αν παίζεις μόνο παιχνίδια δε νομίζω ότι με τα 375 ευρώ (τόσο κοστίζει αυτή την περίοδο) που θα χαλάσεις για αναβάθμιση θα δείς τις αντίστοιχες επιδόσεις που περιμένεις.
Νομίζω ότι αν θέλεις να αναβαθμίσεις μόνο ένα κομμάτι, ότι ίσως είναι πιο συμφέρον να πάς π.χ. σε μια RTX4070 (όχι 4070ti καθώς η nvidia έχει καβαλήσει καλάμι προ πολλού και μας δουλεύει κανονικά) με λίγα περισσότερα παρά να αλλάξεις μόνο CPU για να δείς μια μικρή διαφορά σε fps αφού έτσι κι αλλιώς δε νομίζω ότι τα περισσότερα παιχνίδια αξιοποιούν και τους 16 πυρήνες του 5950x και οι επιδόσεις θα είναι παρόμοιες ή ελάχιστα καλύτερες απο την CPU που ήδη έχεις.
Αν κάνεις και άλλες δουλειές πιο απαιτητικές απο παιχνίδια τότε ναι, στην τιμή που έχει φτάσει αξίζει!

Username