Αν το έχω συνδεδεμένο με την τηλεόραση και συνδεδεμένο συνεχώς στο ρεύμα για να έχω πλήρη ένταση υπάρχει περίπτωση να κάνω ζημιά στην μπαταρία του?
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
Αν το έχω συνδεδεμένο με την τηλεόραση και συνδεδεμένο συνεχώς στο ρεύμα για να έχω πλήρη ένταση υπάρχει περίπτωση να κάνω ζημιά στην μπαταρία του?
1 Απάντηση
3 Σχόλια
Αλλο λέω αδερφέ. Ρωταω αν το έχω μονίμως στο ρεύμα αν θα προκαλέσω ζημιά στην μπαταρία του, αν δηλαδή με τον καιρό θα κρατάει λιγότερες ώρες ή μπαταρία λόγω της μόνιμης σύνδεσης με το ρευμα
Ναι, σίγουρα θα μειώσεις το χρόνο ζωής της μπαταρίας εάν το έχεις μόνιμα στο ρεύμα.
Η μπαταρίες λιθίου έχουν μεγαλύτερη διάρκεια ζωής όταν η φόρτισή τους κυμαίνεται περίπου από 10% έως 90%. Μόνιμα στο ρεύμα, σημαίνει πρακτικά και μόνιμα 100% (για την ακρίβεια μόλις θα πέφτει στο 99% θα ξαναφορτίζει έως το 100%, δηλαδή το χειρότερο σενάριο για τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας). Από εκεί και πέρα όλα φθίνουν.
Εάν χρειάζεσαι συνεχώς τη μέγιστη ένταση, το ρεαλιστικό σενάριο (όχι το ιδανικό) είναι να το έχεις μόνιμα στο ρεύμα και που και που να το δουλεύεις και μόνο με μπαταρία για να κάνει μερικούς κύκλους.
Θα σε εξυπηρετήσει εάν βάλεις μια πρίζα με απομακρυσμένο έλεγχο μέσω RF ή wifi, ώστε να γίνει πιο απλή η διαδικασία χωρίς να βαζοβγάζεις πρίζες.
Ευχαριστώ ρε φίλε για την απάντηση θα το έχω υπ οψιν