Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
._.Mike._.

Έχω τον επεξεργαστή με την be quiet pure rock 2 fx για ψήκτρα, ο επεξεργαστής στο cinebench φτάνει τους 86-87 βαθμούς. Έχω αλλάξει thermal paste και έχω βάλει μια της noctua. Το κουτί είναι το NZXT h510 flow και έχω 3 be quiet light wings ανεμηστηρακια. Αυτές οι θερμοκρασίες είναι λογικές ή υπάρχει κάποιο θέμα?

Όνομα χρήστη

2 Απαντήσεις

Epidemic Studios

Αν έχεις σκοπό να κρατήσεις το κουτί σου το πιο ιδανικό είναι να βάλεις μπροστά (κάθετα) μια υδρόψυξη 2πλου ψυγείου να "βάζει" αέρα 120mm/140mm. Προτείνω 140mm φυσικά για το συγκεκριμένο κουτί που δεν έχει το καλύτερο airflow. Πάνω έναν fan στα 120mm/140mm (140mm και πάλι κατά προτίμηση) να βγάζει αέρα και έναν επίσης πίσω 120mm αναγκαστικά να βγάζει αέρα.
Την ίδια τακτική ακολούθα εάν δεν αλλάξεις ψύχτρα. Όσο αφορά ρυθμίσεις πηγαίνεις BIOS και απανεργοποιείς το PBO. Σε καιρούς καύσωνα και με το συγκεκριμένο κουτί είσαι 3-4 βαθμούς πάνω στο Cinebench αλλά δεν πιστεύω στα games να ξεπερνάς τους 78c.
*Όταν απενεργοποιήσεις το PBO θα πέσεις 4-5c βαθμούς. Δεν κερδίζεις τίποτα στην ουσία με απανεργοποιήμενο PBO (4-5 fps). Και μην βασίζεσαι τόσο στο Cinebench και στα Scores. Curve Fans Optimize:
AIO Pump: Full Speed
AIO Fans: 25c - 40% / 50c - 50% / 75c - 100%
Fans: 50% - 60% για ένα απόλυτα αθόρυβο κουτί εν καιρό καύσωνα

Πρόταση: AIO: Arctic Liquid Freezer III 280 (140mm) 2πλου ψυγείου Fans: Arctic P14 PWM x2 (140mm)
ΤhermalPaste για 5600Χ αφού δεν σηκώνει βαριά φορτία: Arctic MX4
Κόστος συνολικά: 110€

2 Σχόλια

._.Mike._.

Ευχαριστώ για την βοήθεια και τις συμβουλές σας, ήδη 3 από τα 4 ανεμηστηρακια είναι 140mm και θα δω για aio διπλού ψυγείου όταν αλλάξω επεξεργαστή (λογικά 5800x3d)

Epidemic Studios

Κοίτα για ARCTIC Liquid Freezer III οπωσδήποτε. Οικονομική ΑΙΟ, ΑΘΌΡΥΒΗ και από τις πιο ποιοτικές

Όνομα χρήστη
GEO.BRA

Προσωπικά έχω τον επεξεργαστή με την be quiet dark rock slim και σε δωμάτιο με 30 βαθμούς και με κουτί μετρίου airflow λόγω παλαιότητας, φτάνει 80 με 82 βαθμούς και τα ανεμιστήρια ψύκτρας και κουτιού πάνω απο 80%. Βέβαια αυτά με το pbo στο μαξ όπου σίγουρα παίζει ρόλο. Θεωρώ πως είναι λίγο παραπάνω απ ότι θα έπρεπε η θερμοκρασία σου και λόγω κουτιού. Αν και σε casual χρήση ή σε gaming λογικά δεν ανεβάζεις τόσο, παίξε με ρυθμίσεις pbo, ρυθμίσεις ανεμιστήρων και μήπως να έβαζες και φρέσκια παστά.

Όνομα χρήστη