Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
telis_vasileiadis

Καλησπέρα έχω τον ryzen 7 2700 αξίζει να πάω στον 5600χ τώρα που έχει 130€; Η να αλλάξω σε υδροψυξη με oc στον ήδη υπάρχων και οβερκλοκ σε 4ghz?

Όνομα χρήστη

3 Απαντήσεις

Epidemic Studios

5600Χ μακράν. Αν μπορέσεις κοίτα και για 5700Χ (6 καφέδες διαφορά)

Όνομα χρήστη
GEO.BRA

Αξίζει 100%, ειδικά αν καταφέρεις και πουλήσεις 50 - 60 ευρώ τον 2700. Το κόστος του 5600x τώρα είναι προσιτό και οι διαφορές που θα δεις ειδικά σε gaming χρήση είναι τεράστιες δλδ τουλάχιστον 30% καλύτερη απόδοση. Δεν παίζει κανένα ρόλο ακόμα και σε productive χρήση οι 2 λιγότεροι πυρήνες, καθώς σε σχέση με τον 2700 μιλάμε για 3 γενιές διαφορά με πολύ ψηλά ρολόγια χρονισμού κ εντελώς νέα αρχιτεκτονική.

1 Σχόλιο

Epidemic Studios

Συμφωνώ σε όλα. Αλλά δύσκολα να τον σπρώξει 60€. Ας τον κρατήσει για κάποιο άλλο build φίλου.

Όνομα χρήστη
Zachard

Πιστεύω οτι αξίζει αλλά βέβαια εξαρτάτε και από το υπόλοιπο σύστημα, ποια είναι η χρηση του υπολογιστή κλπ...
Για παιχνίδια θα δεις διαφορά μπορεί απο +10-15% έως και +40-50% και εξαρτάτε απο το παιχνίδι, την ανάλυση, τις ρυθμίσεις του παιχνιδιού καθώς και την κάρτα γραφικών.
Το σίγουρο είναι οτι θα δουλεύει σε πολύ χαμηλότερη θερμοκρασία σε σχέση με τον 2700 (με την ιδια ψύξη) καθώς ο 5600Χ καταναλώνει στην πραγματικότητα τα μισα Watt.

Οτι ψύξη και να βάλεις στον 2700 δεν υπάρχει περίπτωση να μπορέσει να ξεπεράσει τον 5600Χ στην πλειοψηφία των εφαρμογών/παιχνιδιών.

https://www.youtube.com/watch?v=VcnfsEjckqY

1 Σχόλιο

Epidemic Studios

Συμφωνώ με Zachard. Καλορίζικος ο 5600Χ, δεν θα χρειαστεί OC σε αυτόν διότι δεν θα δεις διαφορές. Όσο αφορά την ψύξη θα χρειαστείς μια καλή ψύχτρα από 40€. Θα έχεις πρόβλημα με την stock ψύκτρα. Επίσης όταν τον πάρεις να έχεις κλειστό το PBO στο Bios. Mε 20€ παραπάνω πας στον 5700Χ βέβαια!!! Εγώ στη θέση σου θα κοιτούσα τον 5700Χ. Αν δεν μπορέσεις να κάνεις οικονομικά αυτό το μικρό άλμα, πάρε τον 5600Χ "ΧΤΕΣ".

Όνομα χρήστη