Είναι αλήθεια ότι από τα άσπρα γράμματα σε μαύρο φόντο φωτίζεται ένα μεγάλο μέρος της οθόνης;
Είναι μειονέκτημα ότι δεν έχει local dimming...;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων..
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
Είναι αλήθεια ότι από τα άσπρα γράμματα σε μαύρο φόντο φωτίζεται ένα μεγάλο μέρος της οθόνης;
Είναι μειονέκτημα ότι δεν έχει local dimming...;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων..
2 Απαντήσεις
Παιδιά δεν ασπρίζει και δεν κάνει σε καμία περίπτωση αυτό το σύννεφο που αναφέρει ο μοναδικός χρήστης παραπάνω. Είναι απίστευτη τηλεόραση, πραγματικά θα εντυπωσιαστειτε από την ποιότητα της εικόνας και από το σύνολο της τηλεόρασης
Έχω την ίδια απορία γιατί είμαι πολύ κοντά στο να την πάρω και με φρενάρει αυτη η απορία . Εκτός από ένα σχόλιο δεν έχει αναφερθεί ξανά. Αυτό που με μπέρδεψε είναι ο πρώτος φίλος ο οποίος λέει ότι το panel είναι va ενω σε όλα τα τεχνικά φυλλάδια αναφέρει πως είναι IPS
3 Σχόλια
Φίλε μου το panel είναι σίγουρα ips με τύπο οπίσθιου φωτισμού direct led. Συνήθως οι direct led βγαίνουν χωρίς local dimming. Βέβαια και οι edge led που το έχουν άχρηστο είναι και όλοι το απενεργοποιούν για να μην έχουν τις δέσμες φωτός που διαβάζουμε συνέχεια. Μπέρδεμα. Λογικά δεν πρέπει να έχει πρόβλημα με τα γράμματα. Τι στο καλό στραβοί είναι όλοι οι υπόλοιποι που δεν το αναφέρουν...; Αν βρεις κάποια άκρη ενημέρωσε. Κι εγώ κοντά είμαι αλλά κάτι με κρατάει. Αν κάνει λευκά τμήματα στα μαύρα θα την πετάξω απ' το μπαλκόνι. Και μένω ψηλά....
δες στην lg απο UK, και θα δεις στο ιδιο μοντελο, να χει αλλον τυπο πανελ αναλογα με τις ιντσες..εγω ηθελα την 55 αλλα εχει ips οποτε θα παω στην 50 που εχει va panel... στην lg της ελλαδας δεν αναφερουν την διαφορα και ειναι μεγαλο λαθος.. εχω βγαλει τα ματια μου για να καταληξω, οπου βρηκα και αλλα δυο-τρια μοντελα, οχι nanocell αλλα για να εχω va panel πρεπει να τα παρω στις 60 ιντσες τους και μου φαινεται αρκετα μεγαλο το μεγεθος
ips=gaming
va=cinema
Ειμαι με lg lh490v εδώ και 4 χρόνια και είμαι μια χαρά στις γωνιες θέασης πάντως.. σε άλλα φόρουμ που κοίταξα λένε οι nanocell με ips είναι για πέταμα απ' το μπαλκόνι στο πεντάλεπτο πάντως και όντως από κάτι φωτό σε ταινιες δεν είναι και ευχάριστο το θέαμα.. εγώ να θέλω 55 και να είναι όλες με ips.. Κοιταω κάτι ψιλά για sony και Samsung αλλά κάντε υπομονή που ξεκινάνε οι εκπτώσεις. Πάρε 55 και μην της πεις τίποτα, δεν νομίζω να βγάλει και μεζουρα..
Τσεκαρε κ αυτήν, τα λέει ωραια ο τύπος Sony KD-55X7055 ????
5 Σχόλια
στις ποσες ιντσες αναφερεσαι?
50
Φίλε μου έχεις απόλυτο δίκιο. Το ανακάλυψα κι εγώ τις τελευταίες ημέρες αλλά δυστυχώς δεν πρόλαβα να μπω και να το γράψω. Lg 50 + 60 ιντσες σημαίνει va panel, οι υπόλοιπες ιντσες με ips panel. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω τον λόγο που η lg διαφοροποιεί έτσι τα μεγέθη. Αν ξέρει κάποιος ας μας ενημερώσει. Το πιο λογικό θα ήταν κάποια μοντέλα να τα βγάζει με το ένα panel και κάποια με το άλλο. Το ότι όλα τα site ακόμα και το επίσημο site της lg γράφει ότι η 50αρα 796NE που με ενδιαφέρει εμένα έχει ips panel είναι το λιγότερο απαράδεκτο. Έτσι μπερδεύτηκα κι εγώ, επίσημο site λέω είναι, αποκλείεται να κάνουν λαθος. Φαντάσου πόσο σέβονται το αγοραστικό τους κοινό. Στο θέμα μας τώρα. Έχω κάνει κι εγώ τρελή έρευνα και ξέρω ότι va panel που θέλεις εσύ σημαίνει πολύ καλύτερο μαύρο που είναι σημαντικό αλλά κακές γωνίες θέασης. Ασπρίζει ρε φίλε υπερβολικά όταν βλέπεις λίγο πλάγια. Υπάρχει βιντεάκι στο youtube, ισπανικό νομίζω, μπορώ να το βρω και να το παραθέσω, που συγκρίνει την 50αρα 796 (va panel) με μια 55αρα lg (ips panel) και όταν η κάμερα φεύγει στο πλάι η διαφορά είναι τεράστια. Χάνει τρελά το va panel στην γωνία. Έχω απελπιστεί.... Δεν ξέρω πια τι είναι σωστό και τι λάθος. Προσανατολίζομαι σε ips panel με full array φωτισμό. Τό κακό είναι ότι δεν βρίσκω 50αρα και η γυναίκα έχει φάει κόλλημα και δεν θέλει 55αρα, της φαίνεται τεράστια. Αν δεν είχα αυτό το θέμα θα πήγαινα στην 55αρα 916 που έχει full array για σωστό μαύρο κι ας είναι ακριβούλα. Πες μου την γνώμη σου αφού το έχεις ψάξει κι εσύ τόσο πολύ.... Με ενδιαφέρει....
Μπορείς σε παρακαλώ πολύ να μας ενημερώσεις και για τις γωνίες θέασης...; Από το πλάι είναι το ίδιο καλή η εικόνα ή θολώνει λίγο...; Η δική σου εμπειρία είναι πολύ σημαντική γιατί ήδη την έχεις και μπορείς να πεις με βεβαιότητα. Σε ευχαριστώ...
Παιδιά προσωπικά δεν βλέπω αλλοίωση στην εικόνα. Να σημειώσω όμως ότι το σαλόνι μου δεν είναι πολύ φαρδύ και ο καναπές είναι απέναντι από την τηλεόραση, με αποτέλεσμα να μην χρειάζεται να παρακολουθήσω υπό μεγάλες γωνίες. Παρολαυτά, θεωρώ ότι η τηλεόραση είναι απίστευτη για τα λεφτά της και για την ποιότητα που βγάζει.