What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
MINARES

Μηπως ξερει κανεις πως ακριβως καθαριζεται απο τα αλατα? το κρυωνεις γραφει το βιβλιαρακι μετα το ξεβιδωνεις απο κατω και το κρατας πλαγια και το αδειαζεις στο νεροχυτη και αυτο βγαζει οτι εχει και μετα το ξεπλενεις και πως δλδ βγαζει χωρις να εχει νερο? ετσι οπως το γραφει δεν το πολυ καταλαβα..... αν μπορουσε καποιος που το εχει κανει να με διαφωτισει πληρως θα το εκτιμουσα πολυ.σας ευχαριστω.

Username

2 Replies

Ntorina_Mpardosi

Γεμίζεις νερό από εκεί που βγαίνουν τα άλατα ; Γιατο κ εγώ δεν το έχω πολύ καταλάβει πως γίνεται

Username
adamantios56

1) Το αφήνεις να ΚΡΥΩΣΕΙ πρώτα (θέλει πολλή ώρα, δεν κρυώνει αμέσως).
2) Το γυρνάς στο πλάι όπως λένε οι οδηγίες και ξεβιδώνεις τη βαλβίδα στο κάτω μέρος της βάσης. Από 'κει θα βγει ελάχιστος ατμός αλλά επίσης θα βγει κι ελάχιστο νερό, που προέρχεται από τους ατμούς δηλαδή. Γι' αυτό πρέπει πρώτα να ΚΡΥΩΣΕΙ καλά για να αποφύγεις τυχόν εγκαύματα.
3) Όταν το κάνεις, βλέπεις μερικά άλατα (κάτι ψιλά) όταν πέφτει το νερό στο νεροχύτη.
4) Μετά γυρνάς το σίδερο εντελώς ανάποδα και με ένα μικρό χωνί (είναι πολύ μικρή η οπή που έχει) και ένα ποτήρι νερό γεμίζεις πάλι τη βάση με λίγο νεράκι, την κουνάς λίγο να πάει παντού το νερό και ξαναδειάζεις. Επαναλαμβάνεις άλλη μια φορά και είσαι οκ. Δεν χρειάζεται παραπάνω από 2-3 φορές.

Το συγκεκριμένο σίδερο έχει λειτουργία αφαίρεσης αλάτων και σε ειδοποιεί όταν έρθει η ώρα για καθαρισμό. Δεν το έχω πολύ καιρό και μου 'βγαλε πρόσφατα να το καθαρίσω από τα άλατα αλλά και πάλι δεν βγήκαν αυτοί οι "κύβοι" που έβγαζα από το παλιό μου σίδερο, είναι ελάχιστα αυτά που βγαίνουν. Ίσως γιατί σε ειδοποιεί να το κάνεις συχνά κι όχι όπως με τα παλιά σίδερα που τα καθαρίζαμε όποτε το θυμόμασταν. Ελπίζω να βοήθησα.

2 Comments

MINARES

Αχ σε ευχαριστω παρα πολυ που μπηκες στον κοπο! να ρωτησω και κατι αλλο? διοτι ψαχνω το βιβλιαρακι και δεν το βρισκω που στο καλο το εχω βαλει δε....θυμαμαι! πως σε ειδοποιει? διοτι σημερα εμενα εσβησε το μεσαιο φωτακι αυτο που παταω να παρει εμπρος και μου αναψε το δεξι εκει που λεει το ΟΚ αλλα το κατω εικονιδιο οχι το πανω που δειχνει την βρυση και ταυτοχρονα σταματησε να σιδερωνει και να βγαζει ατμο αυτο ενοει οτι θελει καθαρισμο?Επισης οταν λες γυρνας το σιδερο αναποδα ενοεις το τεποζιτο? την βαλβιδα την ξεβιδωνεις πανω στο νεροχυτη?

adamantios56

Το κάτω εικονίδιο που σου άναψε είναι η ένδειξη αφαίρεσης αλάτων, ακριβώς. Θέλει καθαρισμό. Πάνω στον νεροχύτη γέρνεις το ντεπόζιτο στο πλάι για να ξεβιδώσεις τη βαλβίδα, έπειτα το κρατάς όρθιο να πέσουν τα πρώτα άλατα, μετά το γυρίζεις εντελώς ανάποδα (ίσως χρειαστείς βοήθεια από κάποιον άλλον να το κρατάει μη σου γλιστρήσει), βάζεις λίγο νεράκι στην οπή, κουνάς δεξιά αριστερά να πάει παντού κι έπειτα το ξανακρατάς λίγο όρθιο να πέσουν και τα υπόλοιπα άλατα. Αν έχασες το εγχειρίδιο το παίρνεις από την ιστοσελίδα του αντιπροσώπου εδώ: https://vassilias.gr/product/systima-sideromatos-sp-2020/

Username