Χρειάζεται κάποια ρύθμιση από εμένα η από τον αντίστοιχο πάροχο δεδομένων? Στο ίδιο σημείο με τον ίδιο πάροχο στο κινητό πιανω κατεβάζω με 12 ταχύτητα ενώ με το ρούτερ 3 ???
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
Χρειάζεται κάποια ρύθμιση από εμένα η από τον αντίστοιχο πάροχο δεδομένων? Στο ίδιο σημείο με τον ίδιο πάροχο στο κινητό πιανω κατεβάζω με 12 ταχύτητα ενώ με το ρούτερ 3 ???
1 Απάντηση
Είναι κανονικό ειδικά σε τέτοια φθηνά μόντεμ να βλέπεις χαμηλότερες ταχύτητες από το κινητό σου. Εννιά στις δέκα φορές ένα snapdragon ή apple silicon μόντεμ είναι πολύ καλύτερο από τα φθηνά που βρίσκονται σε αυτά τα προϊόντα. Ο σχεδιασμός της κεραίας παίζει επίσης ρόλο και γι' αυτό αν θες καλύτερη ταχύτητα ή δοκιμάζεις άλλο σημείο ή παίρνεις aftermarket κεραίες.
2 Σχόλια
THGROfficial: Καλησπέρα, πως θα γνωρίζει όμως κάποιος αν το modem είναι snapdragon και τι είδους κεραίες εννοείς; Έχω μία aftermarket κεραία ομοεκεντρική στα 16dbi αλλά ψάχνω και άλλες πληροφορίες για αυτά που ανέφερες αν μπορείς να με βοηθήσεις.
Το τι modem έχει το κάθε προϊόν θα το βρεις στα χαρακτηριστικά που αναγράφει η ίδια η εταιρία σε κάποιο datasheet που αναρτά στην ιστοσελίδα της. Στο 90% των περιπτώσεων αν τοποθετήσεις ένα μοντέρνο κινητό και ένα dedicated modem (σε αυτά τα λεφτά τουλάχιστον) στο ίδιο σημείο το κινητό θα έχει τα καλύτερα αποτελέσματα. Το πρόβλημα είναι ότι αγοραστές σαν τον φίλο που έκανε την αρχική ερώτηση από πάνω συνήθως δεν κατανοούν πλήρως την χρησιμότητα αυτών των προϊόντων και τα αγοράζουν για λάθος λόγους. Τώρα το τι κεραία χρειάζεσαι εξαρτάται από την τοποθεσία σου, την απόστασή σου από την κεραία του παρόχου και τις επιλογές τοποθέτησης που έχεις. Εδώ θα παραδεχτώ ότι δεν είμαι ο πλέον ειδικός σε αυτό το θέμα και θα σου συστήσω να ψαχτείς πάνω σε αυτό και εκτός του skroutz (ίσως σε κάποιο forum όπως το adslgr ή το insomnia που έχει ειδικές συζητήσεις ακριβώς για τέτοια πράγματα). Κάτι που ξέρω ότι αποφεύγεται γενικά είναι, αν και εφόσον χρησιμοποιήσεις εξωτερική κεραία, να είναι μακρύ το καλώδιο. Αυτό που επιλέγουν να κάνουν πολλοί είναι να βάλουν το ρουτεράκι κάπου έξω όπως στην βεράντα ή την ταράτσα μέσα σε κάποιο κουτί έτσι ώστε να έχουν όσο πιο κοντό καλώδιο γίνεται για να αποφύγουν την εξασθένηση του σήματος, από εκεί και πέρα τρέχουν ethernet μέχρι το εσωτερικό του σπιτιού.