What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
Kwstas_CS

Επειδή θέλω να ασχοληθώ με το άθλημα αυτό θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα... Οσοι το έχετε το μηχάνημα το χρησιμοποιήτε μέσα στο σπίτι σάς η έχετε ένα χώρο ξεχωριστό? (Τύπου γκαράζ, αποθηκακη κ.λ.π) Επειδή όπως σάς είπα είμαι παντελώς άσχετος με αυτό το κομμάτι του 3D P.. π.χ βάζω το σχέδιο που θέλω να βγάλω σε ένα Usb και απλά το βγάζει η πρέπει να κάνω και χειροκίνητα πράγματα στο ενδιάμεσο της διαδικασίας εκτύπωσης? Γενικά είμαι γκατζετακιας και ασχολούμαι αλλά αυτό είναι άλλη φάση και δεν μπορώ να καταλάβω το επίπεδο δυσκολίας.. Γενικά πολλοί λένε ότι είναι πανευκολο! Απλά δεν θέλω να σκάσω τσάμπα λεφτά για αυτό ζητάω τη βοήθεια σάς!

Username

1 Reply

Charalampos_Kokmotos

Λοιπόν το επίπεδο δυσκολίας στην αρχη θα ειναι καπως μεγαλο μεχρι να μαθεις τον slicer σου ( το πρόγραμμα που κανει το 3d σε "γλωσσα" για 3d printer) . Σε γενικες γραμμες το flow ειναι :
Σχεδιασε η κατεβασε το σχεδιο σου απο ενα site πχ thingiverse. Ανοιξε το αρχειο σου στον slicer ( prusa slicer,cura κτλπ)
Παιξε με ρυθμίσεις ( ταχύτητα εκτύπωσης layer height κτλπ)
Βαλε την καρτα στον πριντερ κ πατα print!

Αν παιξεις με default settings θα εχεις ενα πολυ καλο αποτέλεσμα κ πραγματικά μεχρι να μαθεις τι κανει τι μην τα πειράξεις κ κρατα σε ενα χαρτι τι settings βαζεις.

Ξεκίνα με τα 1000 για εμενα ετοιμάσου για λιγα νευρα κ failed prints τον 1ο μηνα κ μετα εισαι ηδη master!

Προσοχή! Μερικα υλικα μπορει να μην ειναι καλο να τα εκτυπώνεις μεσα στο σπιτι! Πχ το ABS παράγει τοξικα αέρια. Χωρις αυτό να σε αγχωσει θα πω πως στο 99% τυπώνουμε PLA k PETg που ειναι safe ακομα κ για φαγητό! Αρα αν δεν εχεις πραγματικη ανάγκη για ABS αγνοησε το απο πανω!

Username