Χαίρετε. Σκέφτομαι να αγοράσω την εσπρεσιερα και θα ήθελα να ρωτήσω πόσα γραμμάρια περίπου βάζουμε σε κάθε διπλή ή μονή δόση καφέ ... Και να υποθέσω ότι το κόψιμο πρέπει να είναι αρκετά λεπτό γιατί θα μπουκωσει το μηχάνημα.
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
Χαίρετε. Σκέφτομαι να αγοράσω την εσπρεσιερα και θα ήθελα να ρωτήσω πόσα γραμμάρια περίπου βάζουμε σε κάθε διπλή ή μονή δόση καφέ ... Και να υποθέσω ότι το κόψιμο πρέπει να είναι αρκετά λεπτό γιατί θα μπουκωσει το μηχάνημα.
1 Απάντηση
Και τα δυο που αναφέρεις προσωπικά τα βρήκα με τον καιρό (3-6 μήνες χρήσης περίπου μου πείραν) σε μια Izzy παλαιότερο μοντέλο πυο πήρα και έχω εδώ και 3 χρόνια. Δεν μετράω γραμμάρια και τον παίρνω κομμένο (Dimello τον τελευταιο καιρό). Πολύ γενικα ωστόσο για να απαντήσω στο ερώτημα σου βάζω 3 - 3,5 κουταλιές του γλυκού καφέ και πατάω ελαφρως - ίσα-ίσα για να ισιώσει και λίγο παραπάνω. Βάζω μέχρι το σημείο που κάνει ένα αρκετά μεγάλο βουναλάκι το οποίο αν βάλεις λίγο παραπάνω καφέ θα σου χυθεί απέξω 100%, πρέπει να είανι σίγουρα 30g.
ΥΓ1: Για εμένα, αυτό που έκανε τρομακτική διαφορά στο αποτέλεσμα είναι η ταχύτητα απόσταξης (πόσα δευτερόλεπτα το αφήνεις να τρέξει) και όχι τόσο πολύ τα 2 που αναφέρεις αλλά και αυτό με τον καιρό θα το βρείς.
ΥΓ2: Δεν μπορείς να κάνεις λάθος ή "χάλια" καφέ με την συγκεκριμένη καφετιέρα όσο περίεργο και αν ακούγεται. Πρέπει να μ,ην την καθαρίζεις για να συμβεί κάτι τέτοιο που εκεί προφανώς φταίει ο χηριστής. Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί είναι στις πρώτες προσπάθειες να βγαίνει λίγο πιο νερουλός μέχρι να μάθεις τους χρόνους, το ζέσταμα της κτλ.
1 Σχόλιο
@vagman_reviews Το ιδανικο κοψιμο του καφε για την συγκεκριμενη μηχανη ποιο ειναι απο την εμπειρια σου;