Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
Nikolas95

μπορείτε να μου πείτε πόσα δευτερόλεπτα περίπου χρειάζεται για να βγει ένας σωστός διπλός εσπρέσο ? για να μην υπερβαίνω το χρόνο για να καεί ο καφές να έχει πικρίσει και όλα τα σχετικά?

Όνομα χρήστη

2 Απαντήσεις

ioannavas13

25-30 ειναι. Αναλογα με την αναλογια του νερου που θες να βγει προσαρμοζεις την αλεση ωστε να βγαινει η ποσότητα που θες στον σωστο χρονο. πχ 18 γραμμαρια καφε με 1:2 αναλογια νερου, ειναι 36γρ ροφηματος. Αυτο πρεπει να βγει σε 25-30" απο την στιγμή που παταω το κουμπι. Αν ειναι αρκετα λιγοτερο θα ξινιζει, αν ειναι πολυ περισσότερο θα πικριζει. Η αναλογία καφε:νερου ειναι 1:2 για τον normale espresso, 1:1 ristretto και 1:3 για τον lungo.

Όνομα χρήστη
vagman_tech

Μπορείς να το πας με ποσότητα ή με δευτερόλεπτα. Δεν το εχω χρονομετρήσει προσωπικά αλλά στο φλιτζάνι που βγάζω μετράω τα 2 δάκτυλα. Δηλαδή το σταματάω 0,5 δευτερόλεπτο πριν τα φτάσει τα 2 δάκτυλα ώστε και οι τελευταίες σταγώνες ας πούμε χοντρικά να σχηματήσουν αυτή τη ποσότητα. Αν θες, το χρονομετρω ενα πρωινο για να σου πω αύριο/εμθαύριο αλλά γενικά κράτα ότι δεν πρέπει να είναι νερό (όσο γίνεται) μέχρι και το τελευταίο απόσταγμα αλλά κυρίως καφές. Λίγο ουτοπικό στις καφετιέρες των 60-80 ευρω αλλα την γενική ιδέα την πιάνεις πιστεύω.

ΥΓ: Έχω την καφετιέρα της Izzy ένα μοντέλο πριν απο αυτή, στα 15bar εδώ και 2 χρόνια. Μικροδιαφορές.

Όνομα χρήστη