What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
thanoskoutsoupakis

Ρε μαγκες θα χτισω pc το καλοκαιρι και θελω εναν δυνατο επεξεργαστη για streaming, csgo και multitasking κτλ. Ειμαι αναμεσα σε 10850Κ και 10900Κ. Η διαφορα τους ειναι περιπου 70Ε. τωρα για 0.1Ghz διαφορα αξιζει να δωσεις 70Ε η αξιζει περισσοτερο ο 10850Κ. Δεν με περιοριζει το budget αλλα δεν θελω να πεταξω λεφτα αν ειναι ειναι τοσο μεγαλη διαφορα.

Ευχαριστω:)

Username

5 Replies

direwolf

ξέρει κανείς πόσα WATT τροφοδοτικό χρειάζομαι με αυτόν τον επεξεργαστή και 1080ti ?

Username
Ηλίας Αγγέλης

ειλικρινά? δεν αξίζει όχι, ο 10850k είναι μακράν ανώτερος σε vfm από τον 10900k και
πιστεύω ότι μπορεί να ξανανέβει η τιμή του δεδομένου ότι θα σκάσει η φούσκα της amd και ο κόσμος θα καταλάβει ότι ο 10850κ στα ίδια λευτά με r7 5800x είναι μακράν καλύτερος. Δεν θέλω να πω κάτι όμως πιστεύω ότι αν σκοπεύεις να πάρεις υπολογιστή μέσα στο 2021 και βλέποντας πως πηγαίνει η αγορά (οι retailers χτυπάνε ότι αποκτά δημοτικότητα) . Από ότι βλέπω ο 10850k έχει αρχίσει να ανεβαίνει πάλι(σε δημοτικότητα) θα σου πρότεινα να τον αγοράσεις τώρα στην τιμή που βρίσκεται ειναι πολύ vfm πριν προλάβουν να τον χτυπήσουν και αυτόν. Αλλιώς σε βλέπω να το καθυστερείς για 2022 όπως και πολλοί απο εμάς που ναι μεν θα τα βρείς φθηνότερα απ ότι τώρα αλλά μιλάμε για 9 μήνες έτσι χωρίς pc. Απ΄ την άλλη χρειάζεσαι και gpu για να πείς ότι μπορείς να δουλέψεις επομένως αν δεν έχεις κάποιο τρόπο να βρείς μία δεν αξίζει να σε απασχολεί απο τώρα. Ας αφήσουμε την κατάσταση να δούμε που θα καταλήξει και μετά αποφασίζουμε είμαι της άποψης εγώ.

2 Comments

thanoskoutsoupakis

Το αγόρασα τελικά κ σκέφτομαι να βολευτω με μια μεταχειρισμένη κάρτα γραφικών 2060 για να μην έχω κ bottleneck και από το 22 αν πέσουν οι τιμές βλέπουμε.

Ηλίας Αγγέλης

και μεταχειρισμενη παλι σφαξιμο θα φας. φιλος πηρε 2060 super σεπτεμβρη 450 καινουρια .
Καλη τύχη και με γεια σου!

Username
TonyKal

Μην πεταξεις λεφτα κριμα ειναι για 100Mhz παραπανω=0 διαφορα. Καλυτερα i9 10850Κ VFM

Username
ilias3124

Δσν νμζ να δεις καμια διαφορα που να αξιζει 70 ευρο παραπανω

1 Comment

thanoskoutsoupakis

Αυτό είπα κ εγώ κ από ότι κατάλαβα από reviews κτλ δεν έχουν διαφορά απλά η τιμή είναι λόγο δημοτικότητας

Username
Steelgr_Steeler

Ο 10850k αξίζει σε σχέση με 10900k. Αν σε ενδιαφέρει τοσο αυτο το 0.1ghz καντον overclock

4 Comments

thanoskoutsoupakis

Και εγω αυτο βλεπω ρε συ αλλα γιατι οι περισσοτεροι πρωτιμουν τον 10900Κ? Ισως γι αυτο να ειναι αυξημενη η τιμη του; επειδη εχει μεγαλη ζητηση; Επισης για ποιον λογο να βγαλει η intel 2 ιδιους επεξεργαστες με την μοναδικη διαφορα 0.1GHz, μηπως παιζεται τιποτα αλλο;

mr.vaticano

τίποτα δεν παίζει. Απλά ο i9 10850K δεν μπορεί να χρονιστεί όσο ο 10900K.

Αυτό έχει ώς αποτέλεσμα το 0.1Ghz διαφορά. Σιγά τα αυγά. Εγώ παρήγγειλα τον i9 10850K και είναι σούπερ. Δεν θα κάνω Overclock γιατι δεν με απασχολεί. Μια χαρά μου κάνει. Εδώ που τα λέμε τώρα ποιός θα δεί διαφορά με ενα τοσο δυνατό επεξεργαστή αν κάνει boost?

Εγώ τον χρησιμοποιώ για σχεδιαστικά προγράμματα. Αν θες μόνο παιχνίδια πάρε τον 10600K που είναι σκυλί ατάϊγο.

thanoskoutsoupakis

Τον πήρα τελικά αλλά δεν θέλω καθόλου compromises σε Στριμ κ FPS όποτε μια χαρά πιστεύω να είναι. Ευχαριστβ

stathis_christofas

Ο 10850 είναι κακα Binned chips που προορίζονταν για 10900k και τα βγάλανε 10850k και τα πουλάνε.
Η κύρια διαφορά είναι πως αν πας για OC , δεν θα σου πιάσει ο 10850 ότι μπορεί να πιάσει ο 10900k.

Εγώ πχ , με 10900k έφτασα 5.6ghz με Custom Loop ΠΟΛΥ Μικρή

Username