Έχω δύο απορίες, αρχικά ενώ έχω συνδέσει την συσκευή με την εφαρμογή όλα καλά. 1ον δεν μπορώ να το λειτουργήσω όταν είμαι εκτός WIFI (έχω ενεργοποιήσει το cloud) και 2ον δεν μπορεί να το δει η Alexa. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
Έχω δύο απορίες, αρχικά ενώ έχω συνδέσει την συσκευή με την εφαρμογή όλα καλά. 1ον δεν μπορώ να το λειτουργήσω όταν είμαι εκτός WIFI (έχω ενεργοποιήσει το cloud) και 2ον δεν μπορεί να το δει η Alexa. Μπορεί κάποιος να βοηθήσει;
1 Απάντηση
Καλησπέρα φίλε μου. Έχω κι εγώ μια παρόμοια απορία. Πήρα έναν ανιχνευτή κίνησης sonoff zigbee και το σύνδεσα στο echo 4. Δουλεύει για 1-2 λεπτά και μετά ενώ φαίνεται συνδεδεμένο δεν κάνει trigger τις ρουτίνες. Μήπως έβγαλες άκρη με την Alexa που αναφέρεις; Βρήκα και αυτό το άρθρο που μπορεί να βοηθήσει https://itead.cc/sonoff/connect-sonoff-zigbee-devices-to-alexa-echo-4/
3 Σχόλια
Τελικά δεν έβγαλα ποτέ άκρη με το echo 4, οπότε πήρα το sonoff hub και δουλεύουν όλα ρολόι. Εμφανίζεται ο αισθητήρας κίνησης στην Alexa και μπορώ να κάνω trigger routines.
Δεν ξέρω αν ήταν αυτό το πρόβλημά σου αλλά ίσως και για όσους μπορεί να αντιμετωπίσουν κάτι παρόμοιο, αφήνω εδώ αυτή την παρατήρηση. Οι ρουτίνες στην Amazon Alexa έχουν πολλές φορές by default ενεργοποιημένη την επιλογή για delay. Δηλαδή να πρέπει να περάσει κάποιο συγκεκριμένο διάστημα μέχρι να ενεργοποιηθούν ξανά. Οπότε αν κάποιος αντιμετωπίζει πρόβλημα με το ότι δε δουλεύουν παραπάνω από μία φορά οι ρουτίνες που φτιάχνει ας ρίξει μία ματιά μήπως έχει μπει κάποιο delay ενεργοποίησης.
Good point Τίμο, αλλά δυστυχώς δεν ήταν αυτό το πρόβλημα. Σκέψου ότι δούλευε για 1-2 λεπτά και μετά δεν έκανε τίποτα για 2 εβδομάδες που τελικά αγόρασα το sonoff hub και τώρα παίζουν όλα ρολόι.