What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
tympos

Καλησπέρα, Δεν ξέρω αν είναι το κατάλληλο προϊόν για εμένα. Θέλω να το χρησιμοποιήσω για 2 διαφορετικές δουλειές:
1. Σε ενα μικρό γραφείο με 4-5 θέσεις εργασίας να αποτελεί τον βασικό χώρο αποθήκευσης όλων, ώστε να έχουμε άμεση πρόσβαση όλοι μέσω του file explorer, και όχι μέσω ειδικού προγράμματος ή μέσω browser. Δηλαδή να λειτουργεί όπως ένας τοπικός δίσκος στον υπολογιστή, επίσης όταν δουλεύω ένα αρχείο πχ στο autocad να αποθηκεύεται εκεί και όχι κάπου τοπικά στον υπολογιστή του κάθε χρήστη.
2. Να αντιγράφει τα δεδομένα σε 2ο σκληρό για λόγους ασφαλείας, μη τυχόν συμβεί κάτι στον 1ο σκληρό.
3. Θα πω και μια τρίτη ανάγκη, να λειτουργήσει ως χώρος (server?) για λειτουργία εσωτερικού forum του γραφείου, πάλι με 4 - 5 χρήστες το πολύ.

Μήπως χρειάζομαι κάτι άλλο; ειδικά για το 1. που αναφέρω παραπάνω δεν θέλω σε καμία περίπτωση να ψιλοκολλάει, καθυστερεί κτλ. Χρειάζομαι αμεση, άψογη λειτουργία.
Ευχαριστώ για τυχόν απαντήσεις!!!

Username

2 Replies

grigoriadis.stefanos

Έχω ήδη ένα 1618+ στημένο για αυτό ακριβώς το σενάριο. Δουλεύει άψογα εδώ και χρόνια. Γραφείο με 6 χρήστες. Σε αυτό το σενάριο θα βοηθήσει και η SSD cache. To 920+ έχει και 2 πλεονεκτήματα. 2 θέσεις για Μ2 δίσκους αποκλειστικά για SSD cache, και ευκολότερο ram upgrade(αν χρειαστεί). Και οι 6 χρήστες έχουν πρόσβαση με shares μέσω SMB (κοινά shares δηλαδή), και αν θέλω share μέσω webdav ή VPN (χρειάστηκε τώρα με τα μέτρα για χρήστες από το σπίτι). Οι χρήστες μου δουλεύουν office , γραφιστικά , ακόμα και premiere. Το SHR σαν raid προσαρμόζεται αυτόματα στον αριθμό των δίσκων και τις χωρητικότητες που θα επιλέξεις , και αναλόγως θα έχεις 1 disk redundancy, ή 2 disk στους 4 αν πας με mirroring. Αλλά συνιστώ να βάλεις και έναν εξωτερικό δίσκο για backup με το hyperpackup. Το RAID ΔΕΝ είναι backup. Έχει την δυνατότητα να έχεις εσωτερικό chat (synology chat λέγεται) αν αυτό σου αρκεί (τύπου viber), collaboration suite για οργάνωση κλπ αν χρειάζεσαι κάτι παραπάνω, αλλά και δικό του web server αν χρειάζεσαι κάτι ακόμα πιο ιδιαίτερο (πχ nextcloud), ή μέχρι και CRM και mail server.

Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος. To συνιστώ ανεπιφύλακτα για αυτό το σενάριο χρήσης.

Username
Kafedakias

Καλύπτει όλες τις ανάγκες που περιέγραψες αλλά καλύτερα να απευθυνθεις σε κάποιον ειδικό για την εγκατάσταση και την παραμετροποίηση

2 Comments

tympos

Ευχαριστώ για την απάντηση. Πράγματι στην περιγραφή γράφει και για file server. Με βλέπω να το παίρνω στην black Friday, αν και δεν προβλέπω κάποια σοβαρή έκπτωση... Κάποια πρόταση για σκληρούς;

Kafedakias

Κάτι σε Western Digital Ultrastar DC HCxxx που προορίζονται για NAS/Server και έχουν 5 χρόνια εγγύηση.

Username