Μου φαίνεται λίγο παράξενο γιατί να μην είναι αυτό το κινητό στις πιστοποιημένες συσκευές της Cosmote και είναι το φθηνότερο OnePlus Nord N10. Μη πιστοποιημένα κινητά (ακόμα) πιάνουν ήδη ταχύτητες 5G. Για παράδειγμα, το Xiaomi Mi 10 Lite στην Αριστοτέλους πιάνει 1+ Gbps, ενώ δεν υπάρχει στην λίστα των πιστοποιημ΄νεων κινητών 5G. Υπάρχουν καθόλου αναφορές για κάτι παρόμοιο εδώ;
4 Σχόλια
Έχω μιλήσει και εγώ με Cosmote γιατί ήμουν ανάμεσα σε αυτό και στο Mi 10 Lite. Και μου είπαν ότι συνέχεια ανανεώνεται η λίστα. Εντωμεταξύ είναι μέσα στην λίστα το Mi 10T Lite που θεωρείται υποδεέστερο και εκείνο. Γενικά τα ζώα μου αργά σε αυτή την χώρα, ενώ ξεκινήσαμε καλά με τον γρήγορο διαμοιρασμό των συχνοτήτων μεταξύ των τριών.
Νταξει δε νομίζω πως παίζει ρόλο ποιο είναι υποδεέστερο και ποιο καλύτερο. Το θέμα είναι πότε βγαίνει η συσκευή. Και το νορντ βγήκε αρκετά πιο νωρίς απτό 10t lite. Δεν ξέρω γτ αργούν τόσο και δεν ξέρω αν υπάρχει κάποιο θέμα με το συγκεκριμένο μοντέλο και την oneplus.
Δεν ξέρω αν φταίει το ότι το Nord N10 έχει κάποια 5g bands παραπάνω.
Nord N10: n1/n3/n7/n28/n41/n66/n78
Nord: n1/n3/n7/n28/n78
Αλλά απ'ότι φαίνεται στον παρακάτω σύνδεσμο οι μέχρι στιγμής στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται μόνο οι n1/n78 οπότε θα έπρεπε να λειτουργεί το 5G, έστω και χωρίς πιστοποίηση.
https://www.kimovil.com/en/frequency-checker/GR/oneplus-z
======Edit======
Αυτή την στιγμή πρέπει να είναι ενεργοποιημένες οι n1(2100), n28(700 MHz) και n78(3500 MHz) αλλά λογικά μόνο 60 MHz η 78αρα. Τώρα γιατί δεν πιάνουν ακόμα και τα μή-πιστοποιημένα κινητά είναι θέμα των παρόχων μάλλον.
Στο μενου μεσα στις ρυθμισεις σας δινει επιλογη για 5g ??? Γιατι σε εμενα μονο μεχρι 4g δινει οποτε μηπως δεν ειναι θεμα της cosmote αλλα του κινητου.