Καλησπέρα παιδιά. Θα μπορούσε κάποιος από τους κατόχους του συγκεκριμένου πληκτρολογίου να επιβεβαιώσει το layout των πλήκτρων? Το παρέλαβα σήμερα από γνωστό κατάστημα και δεν έχει το κλασσικό US ANSI layout αλλά US ANSISO (US INT'L - international) -μια μείξη δηλαδή ANSI & ISO. Μέχρι και το κουτί του παραπλανεί καθώς δεν απεικονίζει αυτό που περιέχεται. Απ'ότι διάβασα η Logitech στέλνει στην Ευρώπη μόνο το US international layout, ενώ το US ANSI που είναι και το πιο διαδεδομένο (αυτό που φαίνεται και στις φωτογραφίες) μόνο Αμερική. Έχουν κάποιες διαφορές τα 2 layout, με βασικότερες το L-shaped enter key καθώς και την διαφορετική θέση του πλήκτρου \ | (backslash‑pipe) στο international. Μπορεί να φαίνονται αμελητέες αλλά, όντας προγραμματιστής και πάνω από ένα πληκτρολόγιο όλη μέρα, η θέση που έχω συνηθίσει όλα τα πλήκτρα είναι σημαντική και πιθανόν να έκρινε τη συγκεκριμένη αγορά προσωπικά. Ας το γνωρίζουν τουλάχιστον σαν πληροφορία οι μελλοντικοί του αγοραστές, γιατί πιθανόν για κάποιους να είναι εξίσου σημαντικό (εάν όντως ισχύει το παραπάνω και δεν έτυχα στην περίπτωση).
- Από το site της Logitech, για το Part Number 920-009503 (Carbon US International Tactile) που υπάρχει στα περισσότερα καταστήματα: https://resource.logitechg.com/content/dam/gaming/en/products/g915-tkl/g915-tkl-gallery/us-int-g915-tkl-carbon-gallery-topdown.png
1 Comment
Καλησπέρα φίλε. Μάλλον λίγο αργοπορημένα (εώς πολύ) η απάντηση, αλλά πλέον είμαι φανατικός των Keychron τα οποία είναι κατά τη γνώμη μου ό,τι πιο value for money. Συγκεκριμένα έχω ερωτευθεί με το Keychron K7 το οποίο είναι επίσης low profile μηχανικό, 65% ANSI layout καθώς και με hot-swappable switches (οπότε βάζεις ό,τι θες - έχω brown tactile προσωπικά). Έχει έκδοση με Wireless 2.4ghz & Bluetooth και επίσης έχει διακοπτάκι όπου αλλάζεις OS απευθείας Windows-Mac (για όσους χρησιμοποιούν και τα 2). Ακριβώς ίδια specs και TKL υπάρχει το Keychron K1 (συγκεκριμένα το K1 Max καλύπτει ακριβώς όσα ανέφερες). Μπορείς να το τσεκάρεις είτε απευθείας από το site της Keychron εάν ενδιαφέρεσαι (δεν είχα τελωνείο), είτε και μέσω Skroutz καθώς έχω δει τον τελευταίο καιρό να κυκλοφορούν και σε ελληνικά καταστήματα (βέβαια πιο πάνω η τιμή).