Τι να προσέξω

• Γράφω τις απορίες μου για το προϊόν.
  • Αποφεύγω ερωτήσεις για διαθεσιμότητα, τιμή και πορεία της παραγγελίας μου.
  • Προστατεύω τα προσωπικά μου στοιχεία και δεν τα δημοσιεύω.
  • Δεν χρησιμοποιώ απρεπείς και προσβλητικές εκφράσεις.

Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων

Όλες οι ερωτήσεις
Averta_Averta

Καλημέρα, οποίος μπορεί, ας μου λύσει μια απορία..Πως γίνεται απόψυξη; Στο εγχειρίδιο χρήσης γράφει ότι πριν την απόψυξη, το γυρνάμε στο τέρμα, τουλάχιστον 12 ώρες πριν. Δεν είναι λίγο περίεργο; Κ Μετά λέει μαζεύουμε τα νερά με ένα πανάκι. Θα έχει γίνει απόψυξη με αυτό τον τρόπο; Και η θέση αποστράγγισης τι ρόλο παίζει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Όνομα χρήστη

2 Απαντήσεις

agoozis

Ο πιο γρήγορος, "μπακάλικος" και πιο ασφαλής τρόπος.
Αφαιρούμε ότι είναι μέσα.
Το κλείνουμε από το διακόπτη ή το βγάζουμε από τη πρίζα.
Αφήνουμε το καπάκι ανοιχτό.
Σε κάποιες λίγες ώρες θα αρχίσουν να αποκολλώνται οι όγκοι του πάγου.
Χωρίς να χρησιμοποιήσουμε μαχαίρι, σπάτουλα κλπ, παρά μόνον κάποια βοήθεια με τα χέρια μας, απορρίπτουμε τα κομμάτια πάγου στο νεροχύτη.
Σφουγγίζουμε την ποσότητα του νερού που δημιουργήθηκε από το λιώσιμο του πάγου και το βάζουμε πάλι σε λειτουργία όπως την πρώτη φορά.
Εναλλακτικά:
Αφαιρούμε ότι είναι μέσα.
Το κλείνουμε από το διακόπτη ή το βγάζουμε από τη πρίζα.
Αφήνουμε το καπάκι ανοιχτό.
Στη διάρκεια της νύχτας θα έχουν λιώσει όλοι οι πάγοι.
Βάζουμε ένα μεγάλο ταψί κάτω από την τάπα εξόδου (κάτω αριστερά) και κατόπιν την αφαιρούμε προσεκτικά.
Θα τρέξει όλο το νερό στο ταψί. Μπορούμε να δώσουμε με το χέρι μια κλίση στον καταψύκτη προς τα εμπρός για να αποστραγγίσουμε σχεδόν όλο το νερό στο ταψί.
Βάζουμε ξανά την τάπα στη θέση της και μαζεύουμε το ελάχιστο νερό που απέμεινε μέσα, με ένα πανάκι.
Το βάζουμε πάλι σε λειτουργία όπως την πρώτη φορά.
Θα αποφασίσετε με βάση τον όγκο των πάγων (μεγάλος ή μικρός).

Όνομα χρήστη
jimpapas1977

Το βάζεις τέρμα αριστερά να κλείσεις τον περιστρεφόμενο διακόπτη. Βγάζεις την πρίζα και σηκώνεις το καπάκι. Σε μερικές ώρες ανάλογα την εξωτερική θερμοκρασία θα αρχίσει να λιώνει ο πάγος και τα νερά. Μόλις γίνει αυτό βγάζεις το πώμα κάτω και μπροστά που έχει στην πρόσοψη και αρχίζουν να τρέχουν τα νερά που έχουν δημιουργηθεί... εννοείται βάλε κάτι από κάτω ( δοχείο αν χωρά) γιατί θα τρέξουν στο πάτωμα. Μετά σκουπίζεις με μαλακό πανί εντός τον καταψύκτη και έτοιμος για νέα χρήση. Βάλε την πρίζα κλείσε καπάκι, βάλε τον διακόπτη λίγο πριν την μέση (δεν χρειάζεται παραπάνω) και μετά από 2 ώρες ( έχει ένα λαμπάκι που σβήνει όταν είναι έτοιμο αν θυμάμαι καλά) περίπου βάλε μέσα και τρόφιμα.

Όνομα χρήστη