What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
fasteris

εχω μια απορία σχετικά για το d13 και d15 σχετικά με την οθονη τους ...απο την μια έχουμε 13 " και 2Κ και απο την αλλη 15.5' 1Κ...πια από τις δυο δείχνει καθαρά και ξεκούραστα σε περίπτωση εργασίας πολλές ώρες την ήμερα εως και 8ωρο σε πρόγραμμα σαν π.χ σαν το teamview ξέρει κανείς,έχει δοκιμάσει κάποιος???
ευχαριστώ.

Username

1 Reply

Γιάννης Μ..

Τα έχω και τα 2 laptops. Το ένα λέγεται 13 (σκέτο) και το άλλο D15 (η σειρά D είναι η βασική της huawei). Του 13αριου η οθόνη είναι φεύγα, σχεδόν άριστη και λέω σχεδόν γιατί σε εξωτερικό περιβάλλον ίσως έπρεπε να είχε περισσότερη φωτεινότητα. Επίσης είναι από γυαλί η οθόνη, πράγμα που κάνει τα χρώματα πιο ζωντανά.
Του D15 η οθόνη είναι πιο μεγάλη (ίσως σε βοηθήσει αυτό στην δουλειά σου) αλλά είναι και πιο σκοτεινή και κατώτερη. Πρόσεξε, κατώτερη μεν από του 13ριου την οθόνη (το 13αρι είναι premium λαπτοπ) αλλά μια χαρά γενικότερα μιας και είναι ips κτλ.

12 Comments

fasteris

Σε ευχαριστω γιαννη έγινες αρκετά κατατοπιστικός,απλά καταλαβα αν δεν τα δεις ο ίδιος απο κοντά πως ειναι ,ειναι δύσκολο να αποφασίσεις,αλλα εισαι πολυ καλη περίπτωση μιας και εχεις και τα δυο...να σε ρωτησω αφού δουλεύεις και τα δυο(φαντάζομαι )όταν πας απο το 15ρη στο 13ρη νιώθεις ότι ειναι μικρή και πως θα δουλέψεις ?

Γιάννης Μ..

Καλή η ερώτηση σου και θα προσπαθήσω να στην απαντήσω,αλλα με τη δική μου οπτική. Του 15αριου η οθόνη είναι αρκούντως πιο μεγάλη απο του 13ριου για να μην έχεις ΠΟΛΥ πρόβλημα αν θες να εργάζεσαι εκεί όλη μέρα. Και λέω "ΠΟΛΥ" γιατι προσωπικά έχω πάντα το 13ρι (πριν πάρω αυτό είχα το 15αρι) στο γραφείο πάνω και δίπλα του ένα καλό desktop με 27αρα 4Κ οθόνη. Ότι ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ θέλω να κάνω το κάνω στο desktop. Εγώ δεν μπορώ να κάνω multitasking εργασίες σε laptop γιατί από 27αρα δεν πας σε 15αρα, πόσο δε μάλλον σε 13αρα.
Το 15αρι μου έτρωγε πολύ χώρο στο γραφείο και έτσι ήθελα κάτι πιο μικρό και με πιο φωτεινή οθόνη. Επίσης το 15αρι είχε μικρό ssd και μιρκη μπαταρίαα και όχι την καλύτερη φορητότητα αν ήθελα να το πάρω σε εξωτερική υποχρέωση. Επίσης δεν είχε φωτιζόμενο πληκτρολόγιο.
Αρα: -μέγεθος (θετικό για εργασίες αλλά πολύς χώρος στο γραφείο. Το 13αρι ούτε που ενοχλεί)
-φωτεινότητα οθονης
-μικρός αποθηκευτικος
-μικρή μπαταρια
-απουσία φωτιζόμενο πληκτρολογίου
Όλα αυτά με οδήγησαν στην αγορά του 13ριου μόλις το είδα και ανακοινώθηκε. Τώρα αυτό που κάνω εγώ όταν θέλω να κάνω δουλειά απαιτητική στο 13αρι είναι να έχω μια αναμονή ενός καλωδίου HDMI από το 27αρι μόνιτορ του desktop και το συνδέω με το 13ρι μέσω του type-c hub που υπάρχει ήδη στην συσκευασία του 13ριου και μάλιστα το ρυθμίζω να βγαίνει ανάλυση 4Κ και κρατάει τη ρύθμιση αυτή. Οπότε συνδέω το 13ρι στο 27αρι μόνιτορ, αυτόματα μεταβαίνει από τα 2κ στα 4κ.Αρα εγώ το περιβάλλον του 13αριου με σούπερ ανάλυση σε μεγάλο μόνιτορ.
Αν δεις το σχόλιο μου στις κριτικές του 13ριου θα καταλάβεις τι κάνω. Από Γερμανό τώρα δίνει 20% επιστροφή με κάρτες εθνικής που συμμετέχουν στο πρόγραμμα go4more. Οπότε στη θέση σου δεν θα συζητούσα καν,13αρι καρφωτο και με την επιστροφή θα έπαιρνα ένα μόνιτορ πχ 24αρι fullhd ή αν αντέχει η τσέπη σου ότι έχω κάνει κι εγώ.
Πάντως το 13ρι αν και μικρη η οθόνη είναι τόσο όμορφη η απόδοση της (2k σε αυτά τα χρήματα δεν...) που δεν τη χορταίνεις και τέλος έχει αναλογίες 3:2 που την κάνει πιο ψηλή, πράγμα καλό για ανάγνωση (office).

fasteris

Γιαννη..έγραψες φιλε!!!!Πωπω πω με έλυσες πολλές απωριες ,απλά καταπληκτικός σε ευχαριστω παρά πολυ να εισαι καλα!!

Γιάννης Μ..

Χαίρομαι φίλε. Πρέπει να βοηθάει ο ένας τον άλλο για να κάνουμε τις πιο κατάλληλες επιλογές.
Ότι πάρεις γράψε μου εντυπώσεις αν το θυμηθείς.

fasteris

Εχεις Πολυ δίκιο ειναι πολυ σημαντικό έργο να βοηθάει ο ενας τον αλλον και αυτα που ειπες φιλε ήταν παρά μα παρά πολυ σημαντικα Που με έκαναν να καταλήξω σε αυτο το μοντέλο(d13)κάνοντας ομως μια μικρή έρευνα γιατι ξεκίνησα απο 550 έφτασα στα 670 (d13) και μετα βλέποντας σε αυτα τα λεφτά και λιγο παραπανω έφτασα στα 720 με ενα Lenovo https://www.skroutz.gr/s/19859714/Lenovo-Ideapad-L340-15IRH-Gaming-i5-9300H-8GB-1TB-128GB-GeForce-GTX-1050-FHD-No-OS.html εσυ τι άποψη εχεις ?σαν πρώτη φάση Υποθέτω εχει καλύτερο επεξεργαστή καλύτερο κάρτα γράφικων αλλα υστερεί υποθέτω σε οθόνη σε μπαταρια ...ειμαι λιγο σε δίλημμα πιθανώς να πάρω το d13 αλλα επειδή συνήθως κοιτάμε σε τέτοιες αγορές μακροχρόνια δεν ξερω γιατι το καθενα εχει τα καλα του υποθέτω το λενοβο θα εχει θέμα με την αυτονομία και φορητός χωρίς καλη αυτονομία τι σόι φορητός ειναι ..εσυ τι λες ,τι θα προτιμούσες απο τα δυο,ευχαριστω και παλι για τις μοναδικές σου απόψεις.

Γιάννης Μ..

Λοιπόν,θα σου πω τη γνώμη μου:
Σαν κατασκευές και τα δυο είναι για διαφορετικές ανάγκες. Θετικά του lenovo:
1.To lenovo έχει σαφώς ανώτερη gpu που το καθιστά ιδανικό για μη απαιτητικό gaming. Όμως ας μην κοροιδευόμαστε: gaming ΚΑΛΟ σε laptop δεν υπάρχει. Για αυτόν τον σκοπό υπάρχουν τα desktops όπου μόνο μια καλή κάρτα αξίζει όσο το ίδιο το lenovo. Η gpu του huawei από την άλλη δεν θα σε απογοητεύσει για πολλά χρόνια για όλες τις άλλες διεργασίες (4k ταινίες ας πούμε),πλην gaming φυσικά,όπου μεν παίζεις αλλά με σοβαρές παραχωρήσεις,αναλόγως το παιχνίδι.
2.Ο επεξεργαστής του lenovo είναι ελαφρώς ανώτερος σύμφωνα με το έγκυρο passmark:
https://www.cpubenchmark.net/compare/Intel-i5-9300H-vs-AMD-Ryzen-5-3500U/3448vs3421
7000+ σκορ το huawei/8000 σκορ το lenovo
3.Μεγαλύτερος αποθηκευτικός στο lenovo,αλλά ΠΟΛΥ αργός (ελάχιστος SSD/μεγάλος σε χωρητικότητα αλλά αργός,βαρύς,θορυβώδης και φθηνός HDD για το Lenovo vs τάχυστος (και όλα τα αντίθετα επίθετα) SSD 512GB για to huawei)
4.Μεγαλύτερη οθόνη,αλλά ΠΟΛΥ κατώτερη σε σχέση με του huawei (ΤΝ panel το Lenovo vs IPS με 100% απόδοση SRGB στα χρώματα του Huawei).

Αρνητικά του lenovo:
1. Δεν έχει καθόλου καλή φορητότητα (2.2 Kg κιλά είναι!!). Τα "σασί" των 2 μηχανημάτων είναι άλλης κατηγορίας: ultrabook το huawei/laptop το lenovo. Τα ultrabook θεωρούνται premium συσκευές για επαγγελματίες/φοιτητές ή για όσους επιθυμούν ένα μηχανηματάκι με πολύ καλή φορητότητα που θέλουν να τους ακολουθεί παντού χωρίς να είναι κουμούτσα- σε ταξίδια,στον καναπέ,σε μια τσάντα για laptop,σε ένα πλοίο ακόμη και δίπλα στην πισίνα. Ακόμη και σαν στολίδι στο γραφείο,όπου πιάνει ελάχιστο χώρο. Αυτό πληρώνεται ακριβά φυσικά.
2. Κατώτερη οθόνη TN,χαμηλότερη ανάλυση,όχι καλά χρώματα και λογικά και φωτεινότητα (αυτό ψάξε το εσύ).
3. Μικρός ssd. Που είναι τα 128 και που τα 500.
4. Δεν έχει λειτουργικό! Το ανοίγεις και ψάχνεσαι με τεχνικούς,εκτός κι αν ξέρεις απ'αυτά.
5. Τιμή! 715 το lenovo και πόσο θα σου στοιχίσει το λειτουργικό και: https://www.germanos.gr/product/huawei-matebook-13-2k-amd-ryzen-5-3500u-8gb-512gb-ssd-radeon-vega-8/20394619/ 725 από Γερμανό το matebook 13,αλλά αν πληρώσεις με κάρτα εθνικής θα σου βγει 580 ευρώ,μιας και θα μπουν 145 ευρώ σε πόντους στην κάρτα,όπου μπορείς με τα 145 αυτά ευρώ να κάνεις άλλες αγορές όπως σούπερ μάρκετ ή βενζίνες ή άλλο γκάτζετ όπως μόνιτορ. Δώρο και τα Microsoft Office 365. (απλά τρέχεις)!
580 είναι ληστεία για το ultrabook,απλά δες μέχρι πότε ισχύει αυτό.

Τώρα για μπαταρίες δεν ξέρω,αλλά ο gpu του lenovo "πεινάει".

Ζυγίζεις τι θες και αναλόγως πράττεις.

fasteris

Άλλη μια φορά μεγάλη βοήθεια προσφέρεις Γιάννη , έψαξα λίγο τις βαθμολογίες τις 3* του λενοβο και σχεδόν όλοι λένε για την μπαταρία ότι δεν κρατάει τόσο όσο λέει η εταιρία,και για μεγάλη θερμοκρασία οπότε μάλλον θα πάρω το 13ρη,από θέμα λειτουργικό δεν εχω θεμα(μην σε πω καλύτερα και όλας),εχει φθηνά το ebay.η κάρτα γραφικών την θέλω καθαρά για βίντεο και τέτοια (όχι για παιχνίδια)και σκέφτηκα ότι όσο καλύτερη τόσο το καλύτερο, και για τον επεξεργαστή που ειδα(αν είδα καλά) οτι είναι σε μονο επεξεργαστή μεχρι και 40% πιο γρηγορος.... https://cpu.userbenchmark.com/Compare/Intel-Core-i5-9300H-vs-AMD-Ryzen-5-3500U/m744904vsm760067
Εθνική δεν έχω μόνο άλφα οπότε θα το πάρω σε κανονική τιμή...
μια τελευταία ερώτηση (αν και θα ξαναδώ γιατί δεν θυμάμαι) πόσες ώρες κρατάει η μπαταρία με μέτρια χρήση?
Και πάλι ευχαριστώ Γιάννη, πάντα μοναδικός στην βοήθεια.

Γιάννης Μ..

4++ ώρες όλα φουλ.
6-7 ώρες με λίγο χαμηλότερη φωτεινότητα από το φουλ και ρύθμιση να μην πηγαίνει φουλ ο cpu. Μέτρια χρήση θεωρώ το 5++.
Αυτα βγαίνουν σε εμένα.

fasteris

το πήρα γιάννη με αυτό σε γράφω,βαθμολογία δεν βάζω ακόμα θέλω να το δω ποιο ολοκληρωμένα σε γενικες γράμμες πολυ καλο,αλλα θελω να το δω στην πάροδο του χρόνου ,φαίνεται οτι ειναι ενα μηχάνημα ποιότητος αντιγραφή απο τα macbook της apple...αυτο που με εκανε εντύπωση είναι το μικροσκοπικό του μέγεθος σαν να εχεις δυο ταμπλετ ενα η οθόνη και ενα η βάση,13.3'' η οδονη καπου 14'' ολο χαχαχα..μπραβο τους,αν και το πηρα κατα ήμισυ για δουλειά,αλλα θα του βαλω και κανα παιχνιδι περα απο βιντεο και τετοια που δεν μασάει να δω πως θα τα παει...να εισαι καλα γιαννη,μεχρι στιγμής με επηρέασες θετικά!!!

Γιάννης Μ..

Καλοχρησιμοποίητο σου εύχομαι. Χαίρομαι πολύ που σου αρέσει. Και εγώ το ευχαριστιέμαι καθημερινά. Είναι σαν στολίδι μικρό. Η οθόνη αν σου φαίνεται προς το κίτρινο, αν πατήσεις δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας, έχει ρύθμιση (κάτω κάτω νομίζω είναι) για το αν βγάζει θερμό χρώμα (που είναι καλό για τα μάτια και τον ύπνο τις βραδυνές ώρες) ή ψυχρό.

Irenechrstdl

Καλησπέρα ήθελα να ρωτήσω εάν γνωρίζετε αν ισχύει η έκπτωση 20% στο Γερμανό σε προϊόντα που διατίθονται ήδη σε τιμή προσφοράς γιατί το 13 βρίσκεται τώρα σε προσφορά από 900 σε 750 νομίζω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Γιάννης Μ..

Tο 20% έτρεχε πριν λίγους μήνες για λίγες ημέρες και ναι ίσχυε τότε και για όσα είχαν μια κάποια έκπτωση. Πλέον θα σου πρότεινα να κοιτάξεις το matebook 14 AMD 2020 (σήμερα έκανε ντεμπούτο). Αν φυσικά δεν είσαι απαιτητική χρήστης, θα είναι μια χαρά και το 13.

Username