What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
gounaris2000

επειδη ψαχνω να βρω να παρω η i5-10600K η τον AMD Ryzen 5 3400G για τα Ενσωματωμένα Γραφικά που εχουν. για ελαφρυς χρησης σε lol apex csgo χρειαζομαι μια γνωμη και αν μπορείτε να μου πείτε την διαφορά ανάμεσα στους 2 επεξεργαστές;;, ευχαριστω!!!
(επειδη δεν εχω καρτα γραφικών)

Username

1 Reply

evgnskrgds

Οι βασικές διαφορές μεταξύ τους είναι τα ρολόγια τους (3,7 - 4,1 GHz του Ryzen και 4,1 - 4,8 GHz του Intel), οι πυρήνες και τα Threads τους (4 πυρ. και 8 threads ο AMD ενάντι στους 6 πυρ. και 12 Threads του Intel) και τα ενσωματωμένα γραφικά στα οποία έχει το πάνω χέρι ο Ryzen.
Με τον i5-10600k και τα ενσωματωμένα γραφικά του UHD630 δε θα αντιμετωπίσεις κανένα απολύτως πρόβλημα στα παιχνίδια που ανέφερες. Το ίδιο όμως ισχύει και με τον συγκεκριμένο επεξεργαστή της AMD. Εγώ προσωπικά σε αυτό το σενάριο θα επέλεγα τον 5 3400G επειδή είναι φθηνότερος, δε θα χρειαζόταν να ξόδευα λεφτά για ψήκτρα εφόσον έρχεται με μια της AMD, έχει καλύτερα ενσωματωμένα γραφικά (RX Vega 11) και δε θα ήταν απαραίτητο να έπαιρνα μια μητρική με 70 Ευρώ και πάνω και με όσα περίσσευαν θα έπαιρνα μια καλή κάρτα γραφικών (όταν οι τιμές της αγοράς θα πέσουν) για παιχνίδια όπως το COD Warzone, το Fortnite κλπ. τα οποία ακόμα και με τα ενσωματωμένα γραφικά του συγκεκριμένου AMD επεξεργαστή μπορούν να παιχτούν σε ικανοποιητικά fps αν μειώσεις την ποιότητα των textures. Στην περίπτωση που παίζεις παιχνίδια (πχ. Hearts of Iron 4, Minecraft κλπ.) που απαιτούν έναν πολύ καλό επεξεργαστή για την καλύτερη δυνατή απόδοση, αν θες να τρέχεις τις μνήμες RAM σου σε μεγαλύτερες ταχύτητες και να κάνεις αξιόλογο overclocking τότε θα ανταμειβόσουν παραπάνω εάν επέλεγες τον συγκεκριμένο i5 λόγω των μητρικών που είναι συμβατές με αυτόν αλλά και της μέγιστης ταχύτητας που μπορεί να ρυθμιστεί να τρέχει (4,8 GHz). Όμως για να κάνεις overclock χρειάζεσαι ένα έμπιστο τροφοδοτικό με 600w τουλάχιστον, να ξοδέψεις 40-50 Ευρώ για καλή ψήκτρα και να βάλεις το σύστημά σου σε ένα κουτί με καλό airflow, έτσι ώστε να αξίζει η επένδυσή σου. Ελπίζω να σε βοήθησα !

Username