What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
dimitris.patrinos.923

Χρονια Πολλα καλη χρονια σε ολους ειχα φτιαξει ενα pc το 2015 και θελω να κανω αναβαθμιση σε καποια πραγματα για να παιζω παιχνιδια π.χ.Call of Duty: Modern Warfare III - ολα τα Battlefield - NBA 2K και αλλα βαρια παιχνιδια...εχω αυτην την μητρικη https://www.e-shop.gr/mitriki-asrock-z97-extreme6-retail-p-PER.528709?fbclid=IwAR1UIc6znuz3kIjGK9gdVaspJIxD30E3_8dAvC_-wZD7zS2LefHbRRbZ1Ig....%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%B5%CE%B9
αυτος ο επεξεργαστης ταιριαζει στην μητρικη η πρεπει να αλλαξω μητρικη;;αν ταιριαζει με την μητρικη ποια καρτα γραφικων μου προτεινεται να αγορασω για να παιζω αυτα τα παιχνιδια που ενεφερα και αλλα βαρια παιχνιδια;;; οπως καταλαβαινετε ειμαι ασχετος με pc οποιος μπορει ας με βοηθησει...ευχαριστω εκ τον προτερων

Username

3 Replies

tsiba

Ωραια, σου εκανα 2 build, ενα λιγο πιο ακριβο, λιγο πιο αδυναμο αλλα πιο future proof(intel) και ενα λιγο πιο δυνατο λιγο πιο φτηνο αλλα δεν ειναι future proof και δεν μπορει να παρει πολλες αναβαθμισεις(amd). Επελεξα μητρικες με wifi. Βαζω βαση τιμης απο καταστηματα, οχι τιμες σκρουτζ.

-intel-

mobo: MSI Pro B760M-A WIFI
cpu: Intel Core i5-12400F
ram: Kingston Fury Beast 32GB DDR5 RAM με 2 Modules 5600Mhz για Desktop κωδικος(KF556C40BBK2-32)
συνολο: ~415€
|
-amd-
|
mobo: Asus TUF Gaming B550-PLUS WIFI II
cpu: AMD Ryzen 7 5700X
ram: G.Skill Ripjaws V 32GB DDR4 RAM με 2 Modules 3600Mhz για Desktop (κωδικος F4-3600C18D-32GVK)
συνολο: ~398€
|
Το intel πιο αδυναμο αλλα με ddr5 μνημες @5600mhz. Θα παιζουν τωρα στα 4800mhz με τον 12400f αλλα στο μελλον με δυνατοτερο cpu(13ης ή 14ης γενιας ας πουμε) μπορουν και παραπανω. Το amd πιο δυνατο, πιο φτηνο, αλλα το μονο που βλεπω ας πουμε ως αναβαθμιση ειναι απο ryzen 7 να πας σε ryzen 9... οχι τοσο καλη αναβαθμιση ειδικα στο gaming. Να προσεξεις οτι οι επεξεργαστες δεν εχουν γραφικα και χρειαζονται gpu για να εχεις εικονα.
|
Για GPU οτι πιο δυνατο βαλεις τοσο πιο καλα. Σου βαζω ενδικτικα με την σειρα απ το καλυερο προς το χειροτερο για μενα και με βελακι που θα επαιζα εγω. Μιλαμε για 1440p high-ultra και λιγο 4k.
1. Gigabyte Radeon RX 7800 XT 16GB GDDR6
2. Palit GeForce RTX 4070 12GB GDDR6X
3. XFX Radeon RX 6800 16GB GDDR6 SWFT 319 <----- εδω
4. Sapphire Radeon RX 7700 XT 12GB GDDR6 <----- εδω
5. PowerColor Radeon RX 6700 XT 12GB GDDR6
6. Zotac GeForce RTX 3060 12GB GDDR6 Twin Edge (αυτη ισως καλυτερα για 1080p και με περικοπες στα 1440.. medium-high στα τελευταια παιχνιδια)
|
Απ' τις 2 που θα διαλεγα, η 6800 ειναι λιγο δυνατοτερη αλλα τωρα πιο ακριβη.. Παλιοτερα ειχε πεσει η τιμη και αν την βρεις κοντα στην τιμη της 7700xt τοτε ειναι καλυτερη επιλογη. Με τις τιμες σημερα, θα διαλεγα την 7700xt. Γενικα οι εταιριες δεν ειναι υποχρεωτικα αυτες που εβαλα... Αν βγει πχ μια 6800 απο αλλη εταιρια κατα προτιμηση οχι τελειως αγνωστη κινεζικη σε καλυτερη τιμη τοτε την χτυπας. Για γυρω στα 300 που ηθελες μαλλον παιζουν πιο πολυ η 6700xt και η 3060 12gb, αλλα προσωπικα θα πηγαινα σε κατι καλυτερο. Εχω μια 5600xt του 2019 και βλεπω οτι σιγα σιγα εχει αρχισει και ζοριζεται αρκετα... σε 1440p βαζω low για να ειναι playable μερικα πιο καινουργια παιχνιδια και παλι οριακα τα 60fps... Οποτε ναι, ελπιζω να σε βοηθησα :)

3 Comments

dimitris.patrinos.923

φιλε ευχαριστω παρα πολυ θα τα δω στο σκρουτζ και θα δω τι θα κανω...να σε ρωτησω οποιο και να διαλεξω απ τα 2σε 4-5 χρονια θα χρειαζεται να κανω αναβαθμιση παλι ολο το pc για να παιζει παιχνιδια η με καποια αλλαγη καρτας γραφικων θα ειμαι κομπλε;; δεν με νοιαζει να τα παιζω στο ultra τα παιχνιδια και στα 1080 καλα ειναι για μενα...τελευταια ερωτηση γιατι στα εχω πρηξει διαβαζω πολυ καλα λογια για αυτην την μητρικη εσυ τι λες https://www.skroutz.gr/s/25855777/Gigabyte-B550-Aorus-Elite-V2-rev-1-0-Motherboard-ATX-me-AMD-AM4-Socket.html#reviews

tsiba

@dimitris.patrinos.923 Σε 4-5 χρόνια που λες δε ξέρω τι θα χρειαστεί... Σίγουρα να ρίξεις ποιότητα γραφικών... ας πουμε θεωρώ τον i5 9600f αδύναμο για να κάνει κανείς build σήμερα και είναι 5 χρόνων CPU. Δεν θα τον έβαζα με GPU 2024. Απ' την άλλη θα έπαιζε, οκ. Στο intel μπορείς να κάνεις μια αλλαγή CPU και να γίνει πιο σύγχρονο και δυνατό. Αυτό δεν μπορείς να το κάνεις στο amd, αλλά το amd από μόνο του είναι πιο δυνατό με παραπάνω πυρήνες. Οπότε είναι 2 πιθανές λύσεις που διαλέγεις και παίρνεις. Δύναμη σήμερα ή περισσότερες επιλογές στο μέλλον? Η μητρική που έστειλες κομπλέ είναι, όπως και η Asus tuf που σου είπα εγώ. Οι διαφορές είναι στα περιφερειακά(θύρες USB, lan, wifi, pci-e κτλ) και εμφάνιση μιας και οι 2 αντέχουν τους επεξεργαστές που συζητάμε. Άμα σου αρέσει η gigabyte, πάρε αυτήν. Αλλά να προσέξεις είναι μόνο για το amd σύστημα. Στο intel δε κουμπώνει. Αυτά, καλή τύχη αδερφέ και καλό building.

dimitris.patrinos.923

Ευχαριστω πολυ για την βοηθεια να εισαι καλα αλλη μια ερωτηση μπορεις να μου στηλεις μια ψυκτρα για τον intel και μια τον amd;;;

Username
tsiba

Ωραία, το budget σου πως είναι? Θέλεις κάτι συγκεκριμένο? Πχ να δέχεται μελλοντικές αναβαθμίσεις ή να κοιτάξουμε για κάτι πιθανόν πιο vfm αυτήν την στιγμή που σε βάθος χρόνου μπορεί να χρειαστεί παραπάνω λευτα,και όταν λέω αναβαθμίσεις εννοώ σε 2 χρόνια... όχι σε 10... σε 10 όλα τα συστήματα θέλουν ολική αλλαγή, δεν υπάρχει συμβατότητα. Μας ενδιαφέρει κυρίως για gaming ή κάνεις και καμια άλλη δουλειά?

2 Comments

dimitris.patrinos.923

Ναι για gaming θέλω να κάνω αναβάθμιση για καινούρια παιχνίδια να τα παίζει και μετά κάνα fb και άλλες...Θέλω κάτι καλό να κρατήσει χρόνια καταλαβαίνω ότι σε 10 χρόνια όσο καλό και να είναι τώρα το pc τα καινούρια παιχνίδια τότε που θα βγουν δεν θα τα παίζει αλλα όχι και σε 2 - 3 χρόνια να μην παίζει τα καινούρια παιχνίδια που θα βγαινουν...μητρική υπολογίζω 100-150 ευρώ άντε μέχρι 200 σε κάτι πάρα πολύ καλό...όλα τα λεφτά είναι η κάρτα γραφικών εκεί απ' ότι καταλαβαίνω πρέπει να δώσω από 300 και πάνω...επεξεργαστή πιο πολύ έχω δει και διαβάσει σχόλια για AMD στα 150 ευρώ υπάρχουν καλοί για παιχνιδια

dimitris.patrinos.923

Να δέχετε αναβάθμιση πχ αν δεν σηκώνει η κάρτα γραφικών τα παιχνίδια τα καινούρια σε 3-4 χρόνια να αλλάζω κάρτα να βάζω μια καλύτερη και κομπλέ να μη χρειαστεί να αλλάζω όλο το pc πάλι μητρικές επεξεργαστές πάλι απ' την αρχη

Username
tsiba

Αδερφέ η μητρική σου παίρνει 4ης ή 5ης γενιάς επεξεργαστές και εδώ είναι 10ης ο 10400f οπότε όπως καταλαβαίνεις δε ταιριάζουν. Επίσης έχουμε φτάσει την 14η γενιά πλέον στους intel οπότε και ο 10400f θεωρείται παλιός. Ψάξε καλύτερα για κάτι πιο καινούριο. Σου προτείνω αφού από όσο κατάλαβα πας γιατί πιο budget, b450 ή b550 μητρική με ddr4 μνήμες 16/32gb, 5800x CPU, και μετά πας σε μια rtx 3060 12gb ή Rx 7600 για κάρτα γραφικών. αν μπορείς να ναι εις σε 3070 ή Rx 7700xt ακόμα καλύτερα. Βέβαια πάλι, δεν είναι future proof. Θα δεχτεί ελάχιστες αναβαθμίσεις και ,πάλι, την επόμενη φορά που θα πρέπει να πάρεις ολοκαίνουργιο pc. Αν θέλεις κάτι ακόμα πιο σύγχρονο το συζητάμε.

1 Comment

dimitris.patrinos.923

Φιλε ευχαριστω πολυ που απαντησες αν καταλαβα καλα η μητρικη που εχω ειναι παλια και δεν μπορω να βαλω επανω καινουριο επεξεργαστη intel η AMD για παιχνιδια που θελω αρα πρεπει να αλλαξω και μητρικη...Αν εχεις χρονο και θες μπορεις να μου στηλεις ποια πραγματα να αγορασω και να αναβαθμησω το pc γιατι θελω να παιζω παιχνιδια τα καινουρια να τα σηκωνει...Αν ταιριαζει καλως επεξεργαστης πανω στην μητρικη που εχω να την κρατησω αλλιως την αλλαζω και αυτη δεν εχω θεμα...θελω μητρικη - επεξεργαστη - καρτα γραφικων - και μνημες ram...η μνημες ram που εχω τωρα ειναι DDR3 αρα πρεπει να τις αλλαξω και αυτες να βαλω DDR4...Τροφοδοτικο και SSD εχω ειμαι κομπλε...Και επεξεργαστη με AMD βαζω δεν εχω προβλημα δεν θελω μονο INTEL οτι ειναι καλυτερο...Ευχαριστω πολυ ρε φιλε

Username