Καταρχήν να πω ότι το σχόλιό μου είναι για να βοηθήσω τους κατόχους της συγκεκριμένης συσκευής και όχι να ρωτήσω κάτι. Δεν έχω τη συσκευή, αλλά χρησιμοποιώ Android ΧΩΡΙΣ GOOGLE τα τελευταία χρόνια και για όλες τις βασικές εργασίες έχω βρει εναλλακτικές εφαρμογές. Δε μου έχει λείψει τίποτα.
Ξεκινάμε. Αρχικά κατεβάζετε από τον browser της συσκευής μία εφαρμογή που ονομάζεται fdroid από εδώ:
https://f-droid.org/en/packages/org.fdroid.fdroid/
είναι ένα store που υποστηρίζει μόνο συσκευές ανοικτού κώδικα, που σημαίνει ότι είναι 100% ασφαλές. Το χρησιμοποιώ χρόνια και δεν είχα το παραμικρό θέμα. Μόλις το κατεβάσετε θα αναζητήσετε μέσα σε αυτό μία εφαρμογή που ονομάζεται AURORA STORE. Στην πραγματικότητα είναι ένα ακόμη store με μία βασική διαφορά:
ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ ΝΑ ΣΥΝΔΕΘΕΙ ΕΜΜΕΣΑ ΣΤΟ playstore, άρα έχετε πρόσβαση σε κάθε εφαρμογή πλέον, χωρίς το playstore. Αν θέλετε βάζετε το email σας και συνδέεστε επώνυμα ή συνδέεστε ανώνυμα. Η εφαρμογή λειτουργεί κανονικά σε κάθε περίπτωση. Άρα δε χρειάζεστε το playstore.
Για χάρτες με φωνητική καθοδήγηση στα ελληνικά υπάρχουν οι Here Maps (λειτουργούν και χωρίς data). Για το youtube χρησιμοποιείστε το NewPipe. Για ότι άλλο ρωτήστε.
Σε κάθε περίπτωση ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ GOOGLE, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, κυρίως σε κάποια παιχνίδια, τα οποία και αποφεύγω προσωπικά γιατί είναι γεμάτα trackers έτσι κι αλλιώς.