What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
agantos

Θα ήθελα να ρωτήσω δύο πράγματα. Πρώτων εφόσον κάνει εσπρέσο μπορεί να πάει και πιο χαμηλά και να κάνει και ελληνικό καφέ; Επίσης (επειδή στα reviews αυτό παρουσιάζουν ως αρνητικό) εάν θέλω να πηγαίνω απο ελληνικό σε Pour over πχ είναι τόσο δύσκολη η μετάβαση; Ευχαριστώ προκαταβολικά για τις απαντήσεις σας.

Username

1 Reply

vagman_tech

1) Δεν γνωρίζω
2) Έχω άλλο μοντέλου του ίδιου προϊόντος εδώ και 1,5 χρόνο. Η δυσκολία είναι ότι έχεις μια κλίμακα απο 0 έως 9 και πρέπει πάνατα να θυμάσαι που είναι για κάθε διαφορετικό καφέ. Επίσης πρέπει να θυμάσαι τη φορά, ότι όσο πας προς το 0 γίνεται αρεύρι και αντίστροφα πιο χοντροκομμένος ο καφές. Τέλος, ο αριθμημένος ρυθμιστής που αλλάζει την κοπή μπορεί να κάνει "άπειρες" στροφές (φαντάζομαι μέχρι να ξεβιδωθεί) που το καθιστά πανδύσκολο να το μάθεις στην αρχή. Οπότε αν εσύ θέλεις να πας απο το 5 ας πουμε που είναι pour over πορει να πρέπει να κάνεις και παραπάνω απο 1 στροφή για να βρεις την σωστή ρύθμιση. Μου πήρε αρκετές δοκιμές και πεταμένους καφέδες για να καταλάβω την λογική του και εννοείται πολλές ώρες απο βίντεο επεξήγησης στο YouTube και σκέψου φτιάχνω μόνο espresso, που να έφτιαχνα και άλλους καφέδες, θα ήθελα πτυχίο. Είναι το μοναδικό μειονέκτημα του, κατα τα αλλα αν πειραματιστείς και το μάθεις είναι άριστος.

Username