What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
Nikoslyt

καλησπέρα σας.Το χρησιμοποίησα για οικιακή χρήση.Και οταν τα αφησα για 30’ σε καυτό νερο με μια κουτάλια τσαγιού (6γρ) οταν έβγαλα την χειρολαβή είχε μαυρίσει το boiler(μπρίκι)…δεν ξερω ίσως ξέβαψε το χρωμα απο την χειρολαβή λόγω των οξέων.Τα ξέπλυνα και το καθάρισα με άφθονο νερο.Υπάρχει υγειονομικός κίνδυνος;;;Ευχαριστω!

Username

1 Reply

vagman_tech

Αν το χρησιμοποιήσες για μέρη της καφετιέρας απο αλουμίνιο τότε έχει γίνει ζημιά. Αν δεις και σε αυτο το βίντεο το αναφέρει https://www.youtube.com/watch?v=Hq8ZXv4wirA&ab_channel=WholeLatteLove στο 1:15 αν πας.

Εγώ πάντως στην Gaggia Classic 2018/19 που το χρησιμοποιώ 1 μήνα τώρα δεν παρουσίασε θέμα στο κλείστρο και στο καλάθι καθαρισμού.

4 Comments

Nikoslyt

Επομένως θα πρέπει να αγοράσω καινούριο κλείστρο;

vagman_tech

Αν θες ψάξε το λίγο παραπάνω πριν πας για αγορά και ανέβασε κάπου μια φωτογραφία με την ζημιά για να είμαι 100% σίγουρος πως κατάλαβα σωστά.

Nikoslyt

Ανέβασα τις φωτογραφίες ως review Απλα περιμένω να της δεχτεί το Skroutz.Φαίνεται πάντως διαβρωμένο δεν ξερω αν οφείλεται στο καθαριστικού η λόγω χρήσης(16 μήνες).Για 12€ που κοστίζει το group δεν στα σκεφτεσαι σε θέμα υγείας.
Μηχανή Gruppe cm-4677

vagman_tech

Καλησπέρα τώρα είδα τις φωτογραφίες.

Φαίνεται ότι έχει διαβρωθεί όντως. Όσα βίντεο έχω δει στο YouTube το αφήνουν κανονικά σε μπόλ με νερό και Cafiza για 20-30' και καθαρίζει, δεν διαβρώνεται. Πολύ πιθανό να ήταν απο άλλο υλικό που δεν τα πάει καλά με Υδροξείδιο του νατρίου (Sodium hydroxide) που έχει η Cafiza.

Πήγαινε για καινούργιο αναγκαστηκά και πλέον καθάριζε με Cafiza μόνο με backflushing: https://www.youtube.com/watch?v=5LEd0XoFVRg&ab_channel=WholeLatteLove (1:10 - 3:15 στο βίντεο)

Username