What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
hoping

Μένω στον τελευταίο όροφο πολυκατοικίας του 1973 (χωρίς καμμία μόνωση). Πρέπει να ζεστάνω το σαλόνι, το οποίο είναι 43 τ.μ. Στη σελίδα της Crystal Audio που μπορείς να υπολογίσεις τις ανάγκες κάθε χώρου αναφέρονται 3,5 KW - απλησίαστη η αγορά τους. Το ίδιο και η αγορά air condition - 24.000 Btu. Εκτός από μια Kerosun inverter υπάρχει άλλος τρόπος να ζεσταθεί, παρομοίου κόστους και πιο άνετος (σιχαίνομαι το πετρέλαιο); Για τις Kerosun που ζεσταίνουν κυκλικά δεν υπάρχει χώρος. Ευχαριστώ.

Username

2 Replies

hoping

Τα στοιχεία που παραθέτω για τις υπέρυθρες είναι από τη συμπλήρωση της διαδραστικής φόρμας της Crystal Audio (http://www.crystalaudio.gr/files/infrared/infraredv026.html) με πλήρη στοιχεία μόνωσης, ανοιγμάτων, εμβαδού κ.λ.π., ενώ οι 24,000 BTU (με κατανάλωση σχεδόν 2 KWh) αναφέρονται από τους κατασκευαστές κλιματιστικών ως απαραίτητες για κάλυψη 44 τ.μ., χωρίς να λαμβάνονται υπ΄όψει οι παραπάνω συνθήκες.

8 Comments

panorg

3150 βατ βγαζει η "φορμα" οτι θελει το σαλονι μου (σαλοκουζινα)!!!
Η φορμα προσπαθει να δωσει πραγματικα δεδομενα ενω η απαντηση μου παραπανω ΕΙΝΑΙ πραγματικα δεδομενα!!!

panorg

Και μετα ηρθε ο εκκαθαριστικος και κοντεψα να παθω...(κλασικη ατακα αυτου που δεν ηξερε δεν ρωταγε)
Οποιοσδηποτε που θα "καψει" ηλεκτρισμο για θερμανση πρεπει να εχει μετρητη/τες καταναλωσης η τουλαχιστον να τσεκαρει συχνα το ρολοι της ΔΕΗ και να μην δινει πολυ σημασια στην ενδεικτικη καταναλωση

panorg

του κατασκευαστη.Γιατι ο κατασκευαστης του εκαστοτε προιοντος δεν γνωριζει τις συνθηκες και τα γουστα θερμανσης του καθενος!

Ultra man

Να ρωτησω?Αν ο αλλος αν θελει 30 βαθμους στο σπιτι και αλλος 26 ειναι δικο του θεμα(εκτος αν δεν καταλαβα).Τωρα οσο χειροτερες ειναι οι συνθηκες στον χωρο τοσο πιο πολυ θα δουλευει,Παντως εγω στον hoping θα προτεινα ενα καλο 18 που ειναι πιο οικονομικο απο24 κ βγαζει τα ιδια σχεδον btu σεθερμανση

panorg

Σωστα.Ο κατασκευαστης ομως θα δωσει ενδεικτικη καταναλωση σε σχετικα ευνοικες για το προιον συνθηκες που δεν αντιπροσωπευουν ουτε το 10% των καταναλωτων.
Και ο πωλητης υπολογιζει κιλοβατωρα με το ονομαστικο της κοστος (9λεπτα) και οχι το πραγματικο.
Οχι παντα βεβαια.

hoping

Το πρόβλημα είναι οι μεγάλες απώλειες - μόνωση πουθενά, 7ος όροφος, Κηφισιά, συρόμενα κουφώματα, ελεύθερο από παντού. Κι αν τα τιμολόγια της ΔΕΗ πάρουν την ανηφόρα; Δεν θέλω να κυκλοφορώ με κοντομάνικο, αλλά έχω και υπέργηρη μάνα... Ξέρει κανείς την κατανάλωση Kerosun LG43;

Username
Username