What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
GamingThemis

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι. Σε περίπου 6 χρόνια θα θεωρείται κακός επεξεργαστής;

Username

4 Replies

Anemoulis

Σίγουρα δεν θα είναι κακός, έχει 64 πυρήνες και 128 threads, αποκλείεται σε 6 χρόνια οι απαιτήσεις οποιουδήποτε προγράμματος να απαιτούν περισσότερα από αυτά. Εάν ήταν έτσι όλοι οι επεξεργαστές με λιγότερους πυρήνες θα πρέπει να πάνε για scrap. Εγώ λέω θα είναι αρκετά καλός για μία δεκαετία ίσως και παραπάνω για την δουλειά που έχει δημιουργηθεί.
.
Προφανώς σε 6 χρόνια ίσως απλά να μην είναι top, γιατί σε συγκεκριμένες εφαρμογές, όσο περισσότερους πυρήνες έχεις και περισσότερο χρονισμό, τόσο το καλύτερο.
.
Για παράδειγμα σε rendering, simulation, 3D animation κτλ, αν βγει επεξεργαστής με 128 πυρήνες και 256 threads με καλούς χρονισμούς, τότε θα είναι θεωρητικά δύο φορές πιο καλός από τον 3990x, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο 3990χ δεν θα κάνει την δουλειά του όσο καλά την έκανε ως εκείνη την στιγμή.
.
Επίσης πάντα θα έχει σημασία και το value for money, δηλαδή αν σε 6 χρόνια έχει βγει καλύτερος και η τιμή του καινούργιου είναι σχετικά χαμηλή τότε ο 3990χ θα πρέπει να πέσει πολύ, αν δεν πέσει δεν θα αξίζει να τον αγοράσεις εκείνη την στιγμή, αν τον έχεις ήδη όμως δεν θα χάσει την επεξεργαστική του δύναμη και θα είναι εξίσου καλός σε σχέση με όταν τον πήρες στο θέμα της επεξεργαστικής ισχύος.

Username
Username
ted_apost

καλα ουτε καν ενοειται οτι θα γονατισει σε πολλα χρονια εδω ακομα δεν γονατιζει το λαπτοπ μου που εχει δυο πυρηνες και ειναι 8 χρονων φαντασου αυτος τουλαχιστον για 15 χρονια

1 Comment

sedzinfo

το προβλημα ειναι και η καταναλωση ρευματος κιολας. εγω εχω μηχανημα απο το 2012 με 6 πυρηνες και 12 threads. και ακομα και σημερα το ετος 2021 βγαινουν μηχανηματα με παρομοιο αριθμο πυρηνων. βεβαια οι επεξεργαστες με 6 πυρηνες σημερα καινε πολυ λιγοτερο ρευμα και αυτο εχει τη σημασια του. ο επεξεργαστης που ειχα παρει τοτε εκανε γυρω στα 500 ευρω και ηταν ο δευτερος καλυτερος στην αγορα για socket 2011. το ετος 2021 προσπαθησε να αγορασεις τον δευτερο καλυτερο της αγορας με τοσα χρηματα. πολυ φοβαμαι οτι λογο της ελλειψης των τσιπ θα δωσεις τα υπερδιπλασια. αυτη την εποχη δεν ειναι να αγοραζεις καινουριο μηχανημα, θα το πληρωσεις χρυσο

Username
odin

Σε σύγκριση με τις CPUs του 2026; Σίγουρα!

5 Comments

GamingThemis

Ισχύει, όντως βλέπω τότε να έχουμε επεξεργαστές με 1000 πυρήνες...

sedzinfo

η intel ωστοσο εχει ζητημα να μειωσει τα κυκλωματα κατω απο 10 νανομετρα

Username