Γνωρίζει κάποιος τη συνδεσμολογία όταν έχεις 2 καλώδια (Μια φάση και ένα που δίνει εντολή) Στον απλό Stege SG100 με σύνδεση τη φάση στο 2 COM και την έντολη στο 2 ΝΟ δούλευε μια χαρά αλλά σε αυτόν δεν έχω καταφέρει να βρώ το συνδιασμό.
See in detail the terms of use for the Product Questions
Γνωρίζει κάποιος τη συνδεσμολογία όταν έχεις 2 καλώδια (Μια φάση και ένα που δίνει εντολή) Στον απλό Stege SG100 με σύνδεση τη φάση στο 2 COM και την έντολη στο 2 ΝΟ δούλευε μια χαρά αλλά σε αυτόν δεν έχω καταφέρει να βρώ το συνδιασμό.
2 Replies
Δεν έχει καμία λειτουργική σχέση ο απλός Stege SG100 με τον RF. Ο απλός τροφοδοτείται με μπαταρίες για να λειτουργήσει κι έτσι δεν υπάρχει και η απαίτηση για σύνδεση ουδετέρου (N). Στον RF από την άλλη έχουμε δύο ξεχωριστές μονάδες, πομπό και δέκτη. Ο πομπός (-θερμοστάτης - ρυθμιστής επιθυμητής θερμοκρασίας χώρου) λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο με μπαταρίες. Ο δέκτης από την άλλη (που δίνει και την εντολή στον λέβητα κ.ο.κ.) ΑΠΑΙΤΕΙ τάση δικτύου για να λειτουργήσει, τουτέστιν πέρα από την φάση (L) πρέπει να συνδεθεί και ουδέτερος αγωγός (N) στην αντίστοιχη κλέμα. Στην περίπτωσή σου λοιπόν ΔΕΝ λειτουργεί (και δεν πρόκειται να λειτουργήσει) γιατί δεν τροφοδοτείται με ρεύμα. Οπωσδήποτε φάση L στην αντίστοιχη κλέμα και ουδέτερο αγωγό N στην αντίστοιχη κλέμα. Συνεπώς στην δική σου περίπτωση πρέπει να τραβήξεις από κάπου και αγωγό ουδετέρου γιατί δεν υπάρχει (βάσει των όσων αναφέρεις) στην θέση που είχες τον προηγούμενο θερμοστάτη.
Το ιδιο προβλημα.. εχω 3 καλωδια στον τοιχο, το ενα δεν ηταν σε χρηση με τον προηγουμενο θερμοστατη (siemens) ...
1 Comment
Ο προηγούμενος (siemens) ήταν με μπαταρίες; Αν ναι, τότε το καλώδιο που δεν ήταν σε χρήση είναι προφανώς ο αγωγός ουδετέρου. Για να λειτουργήσει ο RF χρειάζεται οποσδήποτε φάση στην κλέμα L ΚΑΙ ουδέτερο στην κλέμα N. Κι από εκεί και πέρα ακολουθείται η συνδεσμολογία που αναφέρεται και στο manual ανάλογα το σύστημα που υπάρχει στο σπίτι (λέβητας αερίου, «κλασικός» λέβητας πετρελαίου, ηλεκτροβάνα κτλ.)