What to watch out for

• I write my questions about the product.
  • I avoid questions about the availability, price and course of my order.
  • I protect my personal information and do not publish it.
  • I do not use obscene or offensive expressions.

See in detail the terms of use for the Product Questions

All questions
Ioannis_Tef

Ξερουμε ποια ειναι η διαφορα με την La Roche Posay Lipikar Baume AP+ Pump 400ml?

Περα της μικρης διαφορας στη τιμη, φαινεται να ειναι εντελως ιδιες με την διαφορα οτι η δευτερη που ειναι και πιο "ακριβη", δεν καλυπτει τους ερεθισμους.... υπαρχει καποιος ειδικος να με διαφωτισει? :D

Απο οτι φαινεται η La Roche Posay ειναι η καλυτερη στις κρεμες σωματος... οποτε θα με ενδιαφερε να μαθω την διαφορα... μηπως η 2η ειναι πιο καινουργια??

Username

2 Replies

ivassi

H Lipikar Baume AP +M είναι η νεότερη έκδοση αυτής που αναφέρετε (Lipikar Baume AP), ουσιαστικά την έχει αντικαταστησει. Απλά υπάρχει προφανώς ακόμη η παλαιότερη έκδοση στα φαρμακεία σε stock. Αυτό που λέει στο site της εταιρείας και έχω συζητήσει και με παιδοδερματολόγο, είναι ότι η νεότερη έκδοση υπερέχει επειδή θεωρητικά τουλάχιστον συμβάλλει στην εξισορόπηση του μικροβιώματος του δέρματος, δηλαδη στους καλους και κακούς μικροοργανισμούς που φυσιολογικά υπ΄΄αρχουν στο δέρμα. Θεωρητικά αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να είναι λιγότερες οι μικροβικές λοιμώξεις του δέρματος στα παιδιά με ατοπική δερματίτιδα. Βασικά κάνει ότι και η παλαιότερη και πιθανόν να βοηθά και στις λοιμώξεις. Εχω χρησιμοποιησει και τις 2 και είναι εξίσου καλές στους ερεθισμούς και την ενυδάτωση.

1 Comment

Ioannis_Tef

Την συγκεκριμενα σειρα την αγαπω! Λογω του "προβληματικου" δερματος που εχω, ειχα αφιερωσει λιγο χρονο και χρηματα να περασω απο ολες τις κρεμες σωματος με καλες κριτικες απο το σκρουτζ. Τελικα κατεληξα σε αυτου του ειδους γιατι σε εμενα εκανε καταπληκτικη δουλεια. Ευχαριστω παντως για τον χρονο σου <3 Απο οτι παρατηρησα στο φαρμακειο που παω εχουν τις καινουργιες τυπου και μαλιστα τελειωνουν καθε φορα και πρεπει να παρω τηλεφωνο πριν παω... ειναι καλη εταιρια χαχα!

Username
iliana.tz

@Ioannis_Tef Βρήκα την λίστα με τα συστατικά της AP+ σε ένα σαιτ και η βασική τους διαφορά είναι ότι η AP+ περιέχει mineral oil (συστατικό της βαζελίνης), οπότε είναι πιο βαριά και "προστατευτική", σχηματίζει ένα προστατευτικό φιλμ πάνω στο δέρμα και είναι βοηθητικό για δέρματα με έκζεμα ή παρόμοιες βλάβες. Τέτοια συστατικά καλό είναι να μην τοποθετούνται στο πρόσωπο γιατί φράσσουν τους πόρους και είναι πολύ βαριά. Για πρόσωπο ή γενικά μια καλή ενυδάτωση θεωρώ καλύτερη την AP+M.

Σημείωση: στις επίσημες ιστοσελίδες της La Roche Posay δεν υπάρχει στην λίστα των προϊόντων η AP+, ενδεχομένως να έχει σταματήσει η κυκλοφορία νέων συσκευασιών.

1 Comment

Ioannis_Tef

Αργησα λιγο, αλλα ευχαριστω! Λογω οτι εχω "περιεργο" δερμα και ακομα το ψαχνουμε με καποιες παθησεις, η συγκεκριμενα (ή εστω η πιο καινουργια) κανει Θ-Α-Υ-Μ-Α-ΤΑ! Μονο στο σωμα την χρησιμοποιω για το προσωπο εχω αλλη απο τον Δερματολογο μου :) ! Ευχαριστω και παλι για τον κοπο σου!

Username