Θα ήθελα να γράψω και εγώ την εμπειρία μου σχετικά με ένα θεματάκι το οποίο αντιμετώπισα.
Η εγκατάσταση του έγινε με τον τρόπο τον οποίο περιέγραψαν οι περισσότεροι
(L ΦΑΣΗ , Ν ΟΥΔΕΤΕΡΟ και η εντολή στο 2 open) και φαίνεται να λειτουργεί κανονικά.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι η αποκλίση στην θερμοκρασία της ένδειξης του θερμοστάτη με την πραγματική θερμοκρασία του χώρου. Η διαφορά ηταν τουλάχιστον 2-3 βαθμοί. Δεν ξέρω αν ειναί πρόβλημα του θερμοστάτη ή αν χρειάζεται αναγκαστικά καλιμπράρισμα, το οποίο και έκανα ώστε να δουλεύει με τις πραγματικές θερμοκρασίες του χώρου, άλλα θεώρησα δεδομένο ότι με τον αισθητήρα θερμοκρασίας τον οποίο εχεί θα ερθεί μόνος του στις πραγματικές θερμοκρασίες. Θα εκτιμούσα πολύ κάποια γνώμη σχέτικα με τα όσα ανέφερα.
2 Σχόλια
Αρχικά ευχαριστώ πολύ για την απάντηση σας,
η αλήθεια είναι ότι δεν είχα σκεφτεί την εκδοχή την οποία αναλύσατε και είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.
Το θέμα είναι ότι γνωρίζοντας ότι μια πραγματική θερμοκρασία ώστε να νιώθουμε άνετα σε έναν χώρο είναι οι 21-23 βαθμοί , πως θα γνωρίζει κάποιος με βάση τον θερμοστάτη ότι όντως οι θερμοκρασίες που πετυχαίνει είναι κοντά στις επιθυμητές. Θεωρητικά καλιμπραροντας τον θερμοστάτη με βάση ένα συμβατικό θερμόμετρο χώρου θα έχεις όσο γίνεται μια πραγματική εικόνα σχετικά με τις θερμοκρασίες του χώρου, απλά η απόκλιση, των 3 βαθμών, που είχε ο θερμοστάτης με αυτές ενός θερμομέτρου μου φάνηκε περίεργη.
Υποθέτω ότι έτσι λειτουργούν οι ψηφιακοί θερμοστάτες και όπως αναφέρατε και εσείς, γι αυτό δίνεται η δυνατότητα ρύθμισης της ένδειξης θερμοκρασίας.
Αυτό με την θερμοκρασία του θερμοστάτη δεν μπορώ να το καταλάβω και το δικό μου έχει μεγάλη απόκλιση.Εχω ψηφιακό θερμόμετρο το έχω βγάλει από τη συσκευασία το έχω βάλει μπαταρίες και σε λίγα λεπτά πιάνει την κανονική θερμοκρασία του χώρου όπως πρέπει.
Το
θερμόμετρο δεν έχει δυνατότητα calibration και ρυθμίζεται μόνο του.
εάν ο θερμοστάτης δεν μπορεί να ρυθμιστεί μόνος του και έχει τέτοια απόκλιση πώς αν το ρυθμίσουμε τη σωστή θερμοκρασία θα μετράει κανονικά