Έχει γράψει κάποιος μια κριτική ότι ο φακός αυτός δεν έχει οξύτητα και ότι ο κιτ φακός nikon 18-55 είναι ανώτερος. Και επίσης ότι δεν είναι φωτεινός και σε iso πάνω απο 400 βγάζει κόκκο...Παρακαλώ πολύ αν γνωρίζει κάποιος ας απαντήσει σοβαρά για τις δυνατότητες του φακού γιατί μάλλον ο τύπος μας δουλεύει κανονικά και τρολλαρει άσχημα...δεν γίνετε δλδ φακός 300 ευρώ να είναι χειρότερος απο τον κιτ που κάνει 70 ευρώ. Δεν γίνετε να γράφει ο καθένας οτι θέλει εδώ πέρα και να παραπλανά χωρίς στοιχεία και να λέει την μπούρδα του. Όλες οι υπόλοιπες κρητικές γράφουν θετικά σχόλια. Εμένα με ενδιαφέρει για τοπία και για νυχτερινό timelapse ουρανού άστρων κτλπ. Και δεν μπορώ να δώσω φυσικά 1500 ευρώ να πάρω τον nikon που θα ήταν το τέλειο
3 Comments
Εγώ τον θέλω για timelapse νυχτερινό και για τοπία. Σκέφτομαι να πάρω αυτόν και επιπλέον τον nikon 35mm 1.8 aperture για περισσότερη φωτεινότητα και να πουλήσω τον κιτ. Γιατί θα μου είναι άχρηστος
Μαζι σου... Αυτον ακριβως τον συνδυαασμο φακων εχω και εγω. Ο ενας συμπληρωνει εξαιρετικα τον αλλο και με χαμηλο κοστος. Μολις τους δοκιμασεις ο κιτ θα σου ειναι αχρηστος. Ο 35αρης ειναι απιστευτος σε χαμηλο φωτισμο και handheld ληψεις,, αλλα προφανως σε περιοριζει στα τοπια, οπου εκει ερχεται ο sigma. Ενα αρνητικο του sigma που παρελειψα, το οποιο ομως παρατηρησα και στους tamron, ειναι οτι μερικες φορες δυσκολευεται στην εστιαση σε κοντινα αντικειμενα υπο χαμηλο φωτισμο. Αυτο λυνεται ομως... Καλη αγορα!
πως λυνεται δηλαδη;