Το χρησιμοποιεί κάποιος για περισσότερο από 1 χρόνο? Έπεσε η απόδοσή του? Υπήρξε θέμα με το καθάρισμα του Στοιχείου / Συμπυκνωτή?
Δες αναλυτικά τους όρους χρήσης για τις Ερωτήσεις Προϊόντων
Το χρησιμοποιεί κάποιος για περισσότερο από 1 χρόνο? Έπεσε η απόδοσή του? Υπήρξε θέμα με το καθάρισμα του Στοιχείου / Συμπυκνωτή?
1 Απάντηση
Το έχω 5 χρόνια χωρίς θεμα . Τα φίλτρα θέλουν πλύσιμο με ΝΕΡΟ μετά από κάθε κύκλο και μέσα στη λακούβα που κάθονται τα φίλτρα θέλει να χώνεις ένα Swiffer να παίρνει ότι χνουδι έχει πέσει μέσα κατά την εξαγωγή των φίλτρων . Επίσης τακτικό καθάρισμα το λάστιχο που πατάνε περιμετρικά τα φίλτρα ώστε να στεγανοποιουν σωστά και φιλτράρεται ολος ο αέρας . Οποιος αδιαφορεί με αυτο και απλά βγάζει με το χέρι τα χνούδια από τα φίλτρα και δεν σκουπίζει μέσα στη λακούβα πάει για σέρβις στη 2-3 ετια για ξεβουλωμα του συμπυκνωτη. Ναι μεν είναι αυτοκαθαριζομενος αλλά άμα πεφτουν επάνω του τούφες από χνούδια δεν μπορεί να αυτοκαθαριστει και πέφτει η απόδοση , μετά από λίγο θα βγάλει και σφαλμα αντλίας δεν θα μπορεί να φέρει τα νερά επάνω στο συρτάρι λόγο χνουδιων. Τα στεγνωτηρια με αυτοκαθαριζομενο συμπιεστη 2-3 ετιας είναι σωριδον στα σέρβις για καθαρισμό γιατί οι χρήστες τους δεν ανοίγουν καν το βιβλίο της συσκευής να διαβάσουν τα βασικά .
5 Σχόλια
Ευχαριστώ για την απάντηση, μου έλυσες μεγάλη απορία, γιατί έχω μη-αυτοκαθαριζόμενο και αντιμετωπίζω το πρόβλημα ότι μπουκώνει ο συμπυκνωτής. Καταλήγω στο ότι πρέπει να βγω ένα που να μπορώ να καθαρίζω τον συμπυκνωτή μόνος μου. Έχω δει στο youtube, κάποια έχουν συρταρωτό συμπυκνωτή και επιτρέπουν στον απλό χρήστη να βγάλει τον συμπυκνωτή για καθάρισμα στην μπανιέρα.. Ψάχνω για κάτι παρόμοιο να αγοράσω στην ελληνική αγορά αν έχεις κάποιο να προτείνεις..
Εφόσον έχεις ΜΗ αυτοκαθαριζομενο συμπυκνωτη πως αντιμετωπίζει πρόβλημα ? Θέλει κάθε 10-20 κύκλους καθάρισμα αλλιώς πέφτει η απόδοση . Πρέπει να αφαιρείται εύκολα στα μη αυτοκαθαριζομενα. Ένα στεγνωτηριο που έχει μη αυτοκαθαριζομενο και αφαιρείται εύκολα από το χρήστη για καθάρισμα ,και το αγόρασα πρόσφατα για ένα συγγενή μου είναι το Bosch WQG233D8GR
Και τα lg με τον αυτοκαθαριζομενο αν τα προσέξεις πολυ όπως περιέγραψα παραπάνω , θα πας κάπου δεκαετία για να χρειαστεί καθάρισμα από το σέρβις.
Κοίταξα το Manual του Bosch WQG233D8GR, και αυτό όπως το δικο μου το Davoline είναι, με τη διαφορά ότι το Bosch έχει ένα έξτρα φίλτρο για τα χνούδια μπροστά από το στοιχείο (εναλλάκτη θερμότητας). Και αυτό το έξτρα φίλτρο πρέπει να το καθαρίζει ο χρήστης. Όμως ούτε και στο αναφερθεν Bosch βγαίνει έξω ολόκληρος ο συμπυκνωτής.. Ουσιαστικά πάλι βασιζόμαστε ότι με τα φίλτρα δεν θα πάνε μέσα τα χνούδια. Ψάχνω να βρω ένα που να βγαίνει όλος ο συμπυκνωτής έξω, και να το βάζεις όλο, σαν κουτί μέσα στη μπανιέρα. Αναρωτιέμαι αν βάλω πιεστικό μπροστά στο συμπυκνωτή, θα κάνω δουλειά την επόμενη φορά που θα βουλώσει?
Από τη στιγμή που έχεις πρόσβαση στο συμπυκνωτη δεν έχεις να φοβάσαι κάτι. Με ένα πινέλο μια μαλακή βούρτσα και ηλεκτρική σκούπα τον κάνεις καινούριο. Το Bosch με το αποσπώμενο φίλτρο πιθανόν να θέλει σπάνια καθαρισμο ο συμπηκνωτης με βούρτσα και σκουπα. Αν δεις στα lg με τον αυτοκαθαριζομενο πως κανεις το μηχάνημα βίδες μέχρι το σασί για να βρεις το συμπυκνωτη μόνο θα εκπλαγείς. Με πιεστικό εννοείς να ψεκάσεις ενώ είναι στη θέση του ; Δεν το ξέρω αν προβλέπεται αυτό.